CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la InvestigacióLlegats i donatius

Llegats i donatius

El CRAI de la Universitat Rovira i Virgili ha rebut, al llarg de la seva història, una sèrie de donatius i llegats que han contribuït de manera notable a enriquir el seu fons:

  • Llegat Vidal-Capmany: format per l'arxiu i el fons bibliogràfic de Jaume Vidal Alcover i Maria Aurèlia Capmany Farnés, llegat l'any 1991 en compliment de les disposicions testamentàries d'ambdós autors.

Accés a informació sobre el llegat

  •  Llegat Teresa Rovira i Comas: fons format per més de 200 documents escrits per Antoni Rovira i Virgili i sobre la seva figura i pensament, llegats per la seva filla i procedents, alguns d’ells, dels  anomenats “papers de Salamanca”

Accés a informació sobre el llegat

  • Donatiu Sr. Pau Xuriguera: es troba al CRAI Campus Catalunya, i està format per 342 documents entre llibres i revistes corresponents a la seva etapa de mestre a França.

Accés a informació sobre el donatiu

  • Fons especialitzat del Dr. H.S. Klein: donatiu de prop de 4.500 documents del Dr. Herbert S. Klein, professor de la Universitat d’Stanford, Califòrnia, sobre història, política i economia del Nord i Sud Amèrica.

Accés al catàleg

  • Fons Falange: donació del Dr. Joan M. Thomas, professor del Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat Rovira i Virgili. Prop de 1.000 exemplars sobre Falange i Franquisme. Inclou també fons donat per l'Hemeroteca de la Caixa de Tarragona.

Accés al catàleg

  • Fons reserva temàtica jurídica: fons històric de llibres de temàtica jurídica dels segles XVIII, XIX i principis del s. XX; procedent de donacions que han fet juristes tarragonins i institucions públiques. 

Accés al catàleg

  • Fons Vilaró: recull de prop de 300 cartes i nombrosos documents que generà Daniel Vilaró Rius (Reus, 1910 - 1975), banquer a la ciutat de Reus, durant la seva reclusió a la presó.

Accés al Fons Vilaró mitjançant la Memòria Digital de Catalunya

Per acceptar una donació cal que aquesta contribueixi de manera adient a l'enriquiment de la col·lecció del CRAI.      


Informació