CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació


El CRAI dia a dia

 • A partir de desembre de 2020

  Canvis importants en el gestor bibliogràfic Mendeley

  Mendeley ha anunciat aquesta setmana canvis per al proper mes de desembre:

  - Desapareixen els Grups públics i invite-only; només queden operatius els Grups privats. Mendeley recomana convertir en grups privats o traspassar les referències que es compartien en els grups públics a la pròpia biblioteca personal. Els grups privats seguiran sent accessibles des de Mendeley Desktop (que de moment continua funcionant) o Reference Manager.

  - Desapareixen els Perfils d'usuari de la xarxa social acadèmica Mendeley. Durant un temps els usuaris podran descarregar-se i guardar les seves dades, com publicacions o currículum. Només guardarà el nom, el correu-e i la fotografia. Ja no es rebran correus-e amb informació sobre l'impacte de les pròpies publicacions.

  - Desapareixen també altres característiques que consideren menys importants a nivell de gestió de la informació: Mendeley Feed (les notificacions de canvis o actualitzacions dels perfils que segueixes), Mendeley Funding, Mendeley Suggest (es podrà rebre informació via correu electrònic, si així s'indica abans).

  Sembla que Mendeley vol prioritzar la gestió de les referències, la gestió de les dades de recerca i les solucions per a la citació. Per la qual cosa informen que:

  • Mendeley inclou la sincronització de la biblioteca de l'usuari amb el núvol en temps real.
  • Mendeley Web Importer farà servir el catàleg d'enllaços d'accés obert de Mendeley i d'altres col·laboradors per facilitar l'accés al text complet i facilitar la importació de referències.
  • Han creat el complement de citació Mendeley Cite, com a extensió de Ms Word. També compatible amb Office 365 i Word per a iPad, sense haver d'utilitzar el Mendeley Desktop per fer les citacions.
  • Mendeley Data amplia la seva cobertura amb més de 2000 repositoris de dades.
    

  Podeu ampliar aquesta informació aquí

Tornar a NotíciesInformació