CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació


El CRAI dia a dia

 • 4 de novembre de 2019

  Dia de la Igualtat Salarial a la Unió Europea 2019

  Des del dia 4 de novembre i fins a finals d’any, les dones treballadores de la Unió Europea no percebríem cap tipus de remuneració en el nostre lloc de treball, si comparéssim el nostre salari amb el dels nostres companys masculins que ocupen un lloc de treball similar. El Dia de la Igualtat Salarial a la Unió Europea (4 de novembre) dóna visibilitat a aquesta problemàtica que, segons els estudis, apunta que les dones cobren de mitjana un 16% menys de salari que els homes per desenvolupar el mateix tipus de treball.

  La bretxa salarial oscil·la entre el menys del 8% de diferència de sou a països com Bèlgica, Itàlia i Romania, al més del 20% a Alemanya o el Regne Unit. A Espanya la bretxa salarial entre homes i dones és actualment del 14,2%.

  Cal esmentar que no és un indicador general de la desigualtat entre homes i dones, ja que sols es contemplen les persones assalariades. Per tant, en països on la taxa d'ocupació femenina és baixa o hi ha poques dones amb formació superior, aquesta taxa resultarà baixa. Però sí que és un bon reflex d'una de les diverses desigualtats que existeixen per motius de gènere.

  Per a més informació us recomanem:

  Pàgina de la Comissió Europea sobre la situació de la bretxa salarial a la Unió Europea: https://ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-rights/gender-equality/equal-pay/gender-pay-gap-situation-eu_en#whatisthegenderpaygap

  Polítiques d'igualtat de gènere en què es treballa des de la representació espanyola de la Comissió Europea: https://ec.europa.eu/spain/news/20190308_What-is-the-EU-doing-for-gender-equality_es

  Declaració sobre el Dia de la Igualtat Salarial 2019: https://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-19-6192_es.pdf

  I, no deixeu de veure l'interessantíssim documental interactiu "La Brecha": http://lab.rtve.es/webdocs/brecha/home/

Tornar a NotíciesInformació