CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació


El CRAI dia a dia RSS

 • Fins al 30 de juny de 2020

  Ampliació de l’accés a JSTOR

  Per facilitar un millor accés a la informació durant la crisi ocasionada pel COVID-19,bla plataforma JSTOR ha ampliat l'accés a al seu contingut fins al dia 30 de juny del 2020.

  A part dels títols a què ja estem subscrits, amb aquesta ampliació podem accedir:

  A les col·leccions JSTOR Arxivi i Primary Source.

  Més de 35,000 llibres disponibles per a les institucions acadèmiques i escoles secundàries participants de JSTOR. La quantitat de llibres disponibles a través d'aquest esforç està creixent diàriament a mesura que més editors opten per participar.

  26 arxius de revistes en Salut Pública gratuïts per a tots.

  Més de 6,000 articles de revistes seleccionats relacionats amb COVID-19. Els articles cobreixen temes importants com coronavirus, control de malalties transmissibles, educació a distància i més.

  Accediu-hi

  Us animem a donar-li un cop d'ull.

 • Serveis del CRAI des de casa, el nou espai web del CRAI per facilitar el #JoEmQuedoACasaURV

  En motiu de l'alerta sanitària provocada pel COVID-19 els serveis del CRAI continuen virtualment. Per facilitar el treball des de casa, hem creat un nou espai web, des d'on podreu accedir fàcilment a tots els serveis i recursos virtuals que posem al vostre abast. Hem treballat perquè aquest nou apartat sigui una eina ràpida, efectiva i útil per a tots els perfils d'usuaris: estudiants, investigadors i docents. 
  Els continguts del web s'estructuren en tres apartats:

  1.- Recursos en línia. Us facilitem l'accés a tots els recursos de la Biblioteca Digital a través del Cercador, hem elaborat guies i videotutorials breus que us ajudaran a localitzar tots els recursos electrònics de que disposem. A més, hem seleccionat:

  • Recursos d'informació electrònics de diferents àmbits temàtics, tant els subscrits pel CRAI com els recursos que els editors han posat al nostre abast gratuïtament durant el període d'excepcionalitat. 
  • Recursos docents en línia. Vídeos docents, cursos, presentacions, imatges, àudios i altres materials que es troben en línia i que poden ser útils per ensenyar, aprendre o investigar.

  2.- Serveis. Us proporcionem accés a tots els serveis virtuals de suport a l'aprenentatge, la docència i la recerca. En aquest apartat trobareu informació actualitzada de tots els serveis que anem ampliant i adaptant.

  3.- El CRAI respon. Posem al vostre abast diferents opcions per tal de que pugueu continuar rebent la nostra atenció personalitzada en el moment que la necessiteu.


  Trobareu tota la informació a la pàgina web del CRAI. Us anirem informant de les novetats a través de l'apartat de notícies del CRAI i de les nostres xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram).

 • Del 6 al 13 d'abril de 2020

  Setmana Santa 2020: música, cuina, benestar i entreteniment des de casa

  El CRAI campus Sescelades ha preparat un centre d'interès virtual amb diferents propostes sobre música, cuina, benestar i entreteniment. Són recursos que el CRAI posa a la vostra disposició perquè gaudiu del vostre temps #JoEmQuedoACasaURV durant aquesta Setmana Santa.

  Navegueu-hi per descobrir les propostes!

 • Nou recurs electrònic: Base de dades d'investigació de Coronavirus

  ProQuest acaba d'anunciar el llançament d'una Base de dades d'investigació de Coronavirus per donar resposta a la creixent necessitat de continguts autoritzats i fiables relacionats amb aquest nou coronavirus (COVID-19). Aquest nou recurs és interdisciplinari i permet als investigadors buscar i descobrir articles a text complet, dissertacions i altre contingut dels principal editors en una plataforma.

  Podeu accedir a aquesta nova base de dades a través d'aquest enllaç.

  Recordeu validar-vos amb SABiDI per poder accedir al text complet.

 • Fins que duri l’estat d’alarma

  Nou recurs electrònic en obert: revistes de la Micriobiological Society

  La Microbiology Society posa en obert el contingut de totes les seves revistes mentre duri la crisi del coronavirus. Entre els seus títols hi trobareu Microbiology, Journal of General Virology o el Journal of Medical Microbiology entre d'altres.

  Podeu accedir a aquesta nova base de dades a través d'aquest enllaç.

  Recordeu validar-vos amb SABiDI per poder accedir al text complet.

 • Nou vídeo promocional del CRAI

  Vols conèixer tot el que t’ofereix el CRAI d’una manera ràpida i senzilla?

  Us presentem el nou vídeo promocional de CRAI. En ell t’expliquem en poc més de 2 minuts el CRAI i tots els serveis que tens a la teva disposició, des del servei de préstec fins a la factoria. 

  El vídeo el trobareu disponible al Canal Youtube del CRAI 

 • Fins al 30 d'abril de 2020

  Nou recurs en període de prova: Col·lecció eLibro Cátedra

  Fins al 30 d'abril, podem accedir a la col·lecció eLibro Cátedra, que inclou més de 103.000 llibres electrònics en espanyol de més de 500 editorials. Inclou títols de tots els àmbits temàtics: Arquitectura, Urbanisme i Disseny, Belles Arts, Ciències Biològiques, Ciències de la Informació i de la Comunicació, Ciències de la Salut, Ciències Econòmiques, Ciències Exactes i Naturals, Ciències Socials, Informàtica, Enginyeries, Psicologia i Ficció.

  La plataforma permet la lectura en línia dels llibres, per a la descàrrega és necessari registrar-se i instal·lar l'aplicació eLibro al vostre dispositiu.

  Accediu-hi des de https://elibro-net.sabidi.urv.cat/es/lc/urv/inicio

 • Del 14 al 20 d’abril de 2020

  Formacio en línia sobre Web of Science

  Entre el 14 i el 20 d'abril de 2020 FECYT i Clarivate Analytics organitzen el I Cicle de Formació en Línia 2020 sobre Web of Science. L'objectiu és donar a conèixer les funcionalitats i les últimes novetats sobre aquesta base de dades multidisciplinària, que és un referent mundial de suport a la investigació científica i acadèmica.

  S'han programat un total de 10 sessions gratuïtes sobre diversos aspectes de la plataforma, amb diferents nivells (bàsic, mitjà i avançat) i dirigides a usuaris, investigadors i personal bibliotecari. La durada de cadascuna d'elles és d'una hora i mitja (60 minuts de teoria i 30 de pràctica i resolució de dubtes). S'impartiran a través de la plataforma Webex. 

  Podeu consultar el programa de cada tipus de sessió aquí.

  Els cursos requereixen inscripció prèvia (utilitzeu sempre aquest enllaç). La primera vegada que hi accediu us demanarà que us valideu a SABiDi amb les credencials de la universitat. A partir d'aquí, podreu elegir la sessió o sessions del vostre interès. Utilitzeu el correu institucional de la URV quan empleneu el formulari d'inscripció. Un cop formalitzada, rebreu un correu de confirmació que cal guardar perquè conté l'enllaç per poder accedir a la sessió el dia i l'hora que correspongui.

  Tots els usuaris que realitzin els cursos rebran un certificat d'assistència per correu electrònic a principis de maig.

  A més a més, en el següent enllaç es podrà descarregar el material de formació d'aquestes sessions i d'altres cursos programats per FECYT sobre Web of Science i, també, sobre Scopus.

 • Fins al 30 de juny de 2020

  Gale: recursos oberts per a universitats

  Per donar suport a la comunitat educativa en l'accelerada transició cap a la docència online provocada per la contingència del COVID-19, Gale ha obert l'accés a una àmplia varietat de recursos en línia de tots els àmbits temàtics, fins al 30 de juny.

  Inclou els següents recursos:

  • Gale eBooks. Més de 2.600 llibres electrònics de tots els àmbits temàtics, incloent enciclopèdies i obres de referència.
  • Gale Academic OneFile. Articles de revistes acadèmiques, vídeos, podcasts i imatges de les següents disciplines: Biologia, Química, Criminologia, Economia, Ciències ambientals, Història, Màrqueting, Ciència política i Psicologia.
  • Gale Literature. Informació dels autors i moviments literaris més estudiats.
  • Gale in Context: Global Issues. Més de 400 portals temàtics d'informació rellevant i actualitzada sobre esdeveniments i temes d'importància internacional.
  • Gale in Context: Science. Més de 650 portals sobre temes científics, que integren publicacions, vídeos, experiments, i més.
  • Interactive Science. Més de 200 sessions interactives sobre temes científics en biologia, química i Ciències de la Terra i l'espai.
  • Gale Health and Wellness. Publicacions mèdiques a text complet, revistes, obres de referència i contingut multimèdia.

  Accediu-hi des de https://www.galepages.com/geb_trial/Academico

 • Nova eina de recursos clínics: Enfermería al día

  La plataforma Ebsco ha posat a disposició de la URV la seva nova eina de recursos clínics en llengua espanyola Enfermeria al día. Aquest recurs recull informació de bases de dades com CINAHL, Patient Education i Health Nursing News, entre d'altres.

  Disposa de milers de documents a text complet i conté un amplia informació sobre malalties i afeccions, recursos per l'educació del pacient, informació sobre medicaments, detalls sobre proves de diagnòstic i de laboratori, entre d'altres.

  En aquesta plataforma, a més de permetre la cerca bàsica a tota la base de dades, hi podem cercar a través de recursos classificats:  Malalties i altres afeccions, Tècniques i procediments, Informació sobre medicaments, Educació per al pacient, Recursos pràctics i Educació continuada

  Podeu accedir-hi a partir d'aquest enllaç directe:

  http://web.b.ebscohost.com.sabidi.urv.cat/nrc/search?vid=1&sid=7a11dc3e-45dd-4d1d-bec9-a98e5f408adc%40sessionmgr101

  Us animem a donar-li un cop d'ull.

Pàgina 1 / 28Informació