CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació


Exposicions del CRAI dia a dia

 • Del 20 de maig al 30 de juny

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "Dones a la palestra de l'Ateneu Barcelonès (1895-1923)"

  Fins al 30 de juny podeu visitar al CRAI campus Catalunya l'exposició "Dones a la palestra de l'Ateneu Barcelonès (1895-1923)", exposició comissariada per Araceli BruchSusanna Tavera.

  Inauguració: 30 de maig a les 12:00 h. al vestíbul del CRAI Catalunya

  L'exposició se centra en la incorporació i presència de les dones a l'Ateneu de Barcelona des de les primeres participacions puntuals en forma de recitals, concerts i classes d'idiomes de l'any 1895,  fins a la dictadura de Primo de Rivera.

  En paraules d'Araceli Bruch:

  "L'Ateneu era en el seu principi una associació cultural masculina. [L'exposició] és un homenatge a totes aquestes dones gràcies a les quals hem tingut reconegut el nostre dret al vot i el nostre accés a l'educació"

  Acompanya la mostra una selecció d'obres procedents del CRAI Campus Catalunya d'escriptores com Carmen Karr, Dolors Monserdà de Macià, Maria Domènech de Cañellas i Maria Josefa Massanès (exemplar procedent de col·lecció particular).

  També hi trobareu una edició facsímil d’articles de la revista Feminal, dirigida per Carmen Karr.

  Més informació a:

  "Les dones de l'Ateneu Barcelonès ja no són tan discretes: una exposició reivindica per primer cop la presència femenina a l'entitat", de Sílvia Marimon

  "Homenatge a les primeres dones de l'Ateneu Barcelonès", de Víctor Giralt

  Esperem que l'exposició sigui del vostre grat.

Tornar a NotíciesInformació