CRAI, Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació


Exposicions del CRAI dia a dia RSS

 • 9 de maig de 2020

  70 raons per seguir el fil: Dia d'Europa 2020 Exposició 70è aniversari de la Declaració Schuman

  El Dia d'Europa vol celebrar cada 9 de maig la pau i la unitat del continent, convidant a la reflexió dels ciutadans sobre la seva identitat europea. Com proclama el seu lema oficial "Units en la diversitat", en aquesta data tots els països se sumen a un objectiu comú, celebrar la unió dins de la singularitat pròpia de cada país.

  Aquest any, la data coincideix amb el 70è aniversari de la històrica declaració de Schuman. En un discurs pronunciat a París el 1950, el ministre d'assumptes exteriors francès Robert Schuman, va manifestar la necessitat d'una Europa Unida mitjançant la cooperació política, per evitar un nou conflicte bèl·lic entre les nacions europees. Aquella idea inicial era la d'una institució europea que gestionés la producció de carbó i acer. La proposta de Schuman es considera l'inici del que avui és la Unió Europea.

  Amb motiu d'aquest aniversari, l'Arxiu històric de la UE (HAEU) ha dissenyat una exposició virtual per commemorar aquesta important efemèride.

  L'exposició té l'objectiu de destacar la importància de la Declaració Schuman dins la integració europea per tal d'estimular la reflexió i el debat sobre la seva rellevància dins l'actual Europa. Els Centres de Documentació Europea la difonen en les seves webs i xarxes socials.

  A través d'imatges, sons i documents custodiats al HAEU, emprendreu un viatge pels esdeveniments polítics, econòmics, socials i culturals més importants dels últims 70 anys de la història d'Europa.

  Doneu-hi un cop d'ull

 • Del 2 al 20 de març de 2020

  Nova exposició al CRAI campus Medicina: "El camí de la llet de les mares donants als nadons prematurs"

  El Banc de Sang i Teixits novament ens visita amb una exposició impulsada pel Banc de llet materna, contribuint així al foment de la conscienciació social sobre el valor d'aquest tipus de lactància. A través de la mateixa, podreu transitar pel camí que recorre la llet, des de les mares donants fins arribar als nadons prematurs: recollida, anàlisi, processament, controls de qualitat i distribució.

  Victòria Peñafiel i Mireia Navarro, mares, fotògrafes i també impulsores de l'associació Dits Petits, han seleccionat les imatges per il·lustrar de quina manera s'assegura l'alimentació amb llet materna de tots aquells prematurs o nounats que ho necessitin i que no puguin ser alletats per la pròpia mare.

  Juntament amb Manu Mestre, han creat dita associació de foto voluntària, on les famílies obtenen un record del seguiment i evolució del nadó fins que li donin l'alta, en moments on l'angoixa i patiment fa que no se'n recullin imatges. Amb el temps, aquestes fotografies esdevenen fins a cert punt sanadores.

  Podreu gaudir-la al CRAI Medicina i Ciències de la Salut fins al dia 20 de març de 2020.

 • Del 18 de febrer al 16 de març de 2020

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "Vigila, Amor..."

  L'Aula d'Art de la URV té el plaer de convidar-vos a la inauguració de la instal·lació artística, al pati interior del CRAI campus Catalunya, i a la mostra de gravats d'Antoni Alcasser, que porta per títol "Vigila, Amor..." 

  Tindrà lloc el dia 18 de febrer a les 19:30 i podreu visitar l’exposició fins al 16 de març.

  Trobareu més informació de l'autor i la seva obra a: http://www.antonioalcasser.com/

 • Del 3 de febrer al 15 de febrer

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: #FotoRecercaURV2019”

  El CRAI campus Catalunya acull, fins al 15 de febrer, l'exposició #FotoRecercaURV2019. La mostra recull les imatges presentades al V Concurs de Fotografia a les Xarxes Socials organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV i cofinançat per la Fundación Española para la Ciència y la Tecnología (FECYT).

  S'exposa una mostra de les imatges en gran format que plasmen diferents aspectes de la recerca, la innovació, les aplicacions tecnològiques i les activitats de divulgació científica de la Universitat Rovira i Virgili.

  La novetat d'aquesta edició ha estat la inclusió de la categoria d'imatges relacionades amb la taula periòdica, amb motiu de l'Any Internacional de la Taula Periòdica. La guanyadora d'aquesta modalitat ha estat la fotografia de Natalia Batlles, estudiant d'Enginyeria Biomèdica.

  Jordi Iglesias, estudiant del màster interuniversitari en Mecànica de Fluids Computacional i Violeta Pena, estudiant del grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, han estat els guanyadors de les categories general i micro, respectivament.

  El CRAI campus Catalunya segueix la itinerància d'aquesta exposició que té per objectiu donar visibilitat a la recerca que es fa a la nostra universitat i als seus protagonistes.

 • Fins al 31 de gener

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "Cartes des de la presó"

  El CRAI campus Catalunya torna a acollir, fins al 31 de gener, l'exposició "Cartes des de la presó" amb motiu dels 81 anys del final de la Guerra Civil a Tarragona.

  La mostra exhibeix alguns dels documents del Fons Vilaró i hi posa el context històric: un cop finalitzada la Guerra Civil, es van registrar 270.000 persones empresonades i 92.000 recloses en camps de concentració. Entre 1939 i 1946 es van executar 50.000 persones i 430.000 més van marxar cap a l'exili, més de la meitat de les quals ja no van tornar. També descriu la vida dins i fora de la presó.

  L'exposició es va crear des de Publicacions URV i el CRAI amb la digitalització de la documentació que s'analitza en el llibre Sobreviure a les presons de Franco. Aquesta documentació es pot consultar a la Memòria Digital de Catalunya sota el nom de col·lecció Fons Daniel Vilaró

 • Del 13 al 31 de gener de 2020

  Nova exposició al CRAI campus Sescelades: "Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies"

  El CRAI campus Sescelades acull, fins al 31 de gener, l'exposició "Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies".

  Organitzada per l'IEMed, l'exposició recull deu imatges que mostren les històries d'esperança i de superació de dones a Algèria, Bèlgica, Egipte, Israel, Marroc, Palestina i Turquia; dones que trenquen amb els rols tradicionals de gènere, que lluiten contra les desigualtats en el mercat laboral i l'educació, i que ocupen un espai públic dominat pels homes.

  Es tracta de les deu millors imatges del concurs fotogràfic que va organitzar la Fundació de Dones Euromediterrànies (FFEM en les seves sigles en francès), de la qual l'IEMed n'és membre fundador i seu a Barcelona, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

 • Del 9 al 24 de gener de 2020

  Nova exposició al CRAI Seu Baix Penedès: #FotoRecercaURV2019”

  El CRAI Seu Baix Penendès acull, fins al 24 de gener, l'exposició #FotoRecercaURV2019. La mostra recull les imatges presentades al V Concurs de Fotografia a les Xarxes Socials organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV i cofinançat per la Fundación Española para la Ciència y la Tecnología (FECYT).

  S'exposen un total de 23 imatges en gran format que plasmen diferents aspectes de la recerca, la innovació, les aplicacions tecnològiques i les activitats de divulgació científica de la Universitat Rovira i Virgili.

  La novetat d'aquesta edició ha estat la inclusió de la categoria d'imatges relacionades amb la taula periòdica, amb motiu de l'Any Internacional de la Taula Periòdica. La guanyadora d'aquesta modalitat ha estat la fotografia de Natalia Batlles, estudiant d'Enginyeria Biomèdica.

  Jordi Iglesias, estudiant del màster interuniversitari en Mecànica de Fluids Computacional i Violeta Pena, estudiant del grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, han estat els guanyadors de les categories general i micro, respectivament.

  L’exposició té per objectiu donar visibilitat a la recerca que es fa a la nostra universitat i als seus protagonistes.

 • De l'11 de desembre de 2019 al 14 de gener de 2020

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "Allà dalt trobaràs la resposta al problema del canvi climàtic (2019)"

  Fins al 14 de gener podeu visitar al pati interior del CRAI campus Catalunya la instal·lació artística "Allà dalt trobaràs la resposta al problema del canvi climàtic (2019)" de Sergi Quiñonero, i organitzada des de l'Aula d'Art de la URV.

  Aquesta exposició està dins del marc de les IV Jornades Art i Natura que ha organitzat l'Aula d'Art i que s'han dut a terme els dia 10 i 11 de desembre de 2019.

  Es presenta la relació entre l'art, la natura i el paisatge com a proposta artística. L'autor ha utilitzat materials de l'entorn on viu per fer-nos participar en resoldre l'enigma i trobar la resposta al problema del canvi climàtic, fent-nos buscar quin dels objectes que conformen l'obra està absent.

  Trobareu més informació de l'autor a:

  Esperem que sigui del vostre interès.

 • Fins al 31 de gener

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "Jordi Tiñena: el plaer d’escriure, un viatge per la trajectòria personal i literària de l’autor"

  El CRAI campus Catalunya té el plaer d'acollir, fins al 31 de gener, l'exposició “Jordi Tiñena: el plaer d'escriure, un viatge per la trajectòria personal i literària de l'autor”.

  L'any 2018 ens deixava l'escriptor tarragoní Jordi Tiñena. Aquesta exposició itinerant de La Casa de les Lletres ret homenatge a la seva vida i també a la seva trajectòria com a novel·lista i adaptador de textos clàssics de la literatura catalana.

  Us hi esperem!

 • Fins al 9 de desembre

  Nova exposició al CRAI campus Catalunya: "Es porta dins"

  En el marc del dia del voluntariat el CRAI tel el plaer d'acollir l'exposició "Es porta dins" fins al 9 de desembre, organitzada des de la URV Solidària junt amb el Punt del voluntariat de l'Ajuntament i la Generalitat.

  "La Federació Catalana de Voluntariat Social treballa per reconèixer la tasca del voluntariat social i per transmetre la importància que té com a motor del canvi social.

  Un dels seus objectius és motivar i sensibilitzar a la ciutadania entorn al voluntariat social. La FCVS aborda la sensibilització de manera experta i amb atenció a les necessitats i/o interessos que es mouen entre la ciutadania.

  Totes les accions que du a terme van encaminades a promocionar i difondre el voluntariat social, tot estimulant la participació de la població en les diverses entitats i associacions que treballen en l'àmbit social.

  L'exposició itinerant està pensada per fomentar el voluntariat. Es basa en imatges i jocs d'ombres acompanyades d'un testimoniatge sobre el voluntariat social"

Pàgina 1 / 5Informació