saltar al contingut principal
Cercar
URV

Turisme, Desenvolupament i Sostenibilitat. Conflictes, Resistències i Reptes en la Comunitat de Pescadors de Mundaú, Trairi. - Brasil (2013)


El principal factor de activitat turística en l'Estat de Ceará (Brasil) ha sigut la naturalesa poc transformada de la zona costanera. El model de desenvolupament turístic potenciat per les diferents polítiques de l'estat es el denominat "Sunset coast", basat principalment en la zona de sol i platja en el qual s'ha ofert condicions òptimes per a la inversió en infraestructures i instal·lacions turístiques de caràcter privat.

La localitat de Mundaú pertany a l'Estat de Caerá i és determinada com una de les àrees de desenvolupament turístic prioritària de l'estat.

La pesca, comerç i transport han sigut fins fa poc les principals activitats a potenciar en les àrees del litoral de Brasil. Actualment el turisme monopolitza l'ús i explotació de la zona costera, caracteritzada i reconeguda en tot el món per la seva bellesa i atractius turístics.

L'àrea de Mundaú, Trairi es troba immersa en un conflicte entre lo modern i lo tradicional, lo artesanal i la industria.

Aquet projecte proposat per 3 investigadors membres del departament de geografia, va partir amb l'objectiu de determinar fins a quin punt el turisme genera desenvolupament local en la zona de Mundaú, Trairi. Per un altre costat, conèixer, detectar i documentar conflictes e impactes naturals, culturals i socioeconòmics per aportar estratègies que involucrin a la població local de manera més directa, aconseguint una distribució dels beneficis del turisme més equitatius.