saltar al contingut principal
Cercar
URV

Transició de l’estat nutricional, estat cognitiu i hàbits de higiene d’escolars en la zona urbana d’una regió andina


El present projecte va tenir lloc a Cuzco (Perú) i es va desenvolupar gràcies a tres membres del Grup de recerca en nutrició i salut mental (NUTRISAM).

La transició nutricional comporta canvis cíclics importants en el perfil nutricional del ser humà i s'accentua en ciutats en desenvolupament com Cusco. Tot i així, les xifres de malnutrició no només inclouen a qui no menja suficient, sinó també a qui sí menja -fins i tot amb sobrepès - però no ingereix els nutrients necessaris. En Perú, la prevalença de sobrepès va augmentant any rere any. El fet és alarmant ja que els nens amb sobrepès i obesitat tendeixen a seguir obesos en l'edat adulta, a més de tenir més probabilitats de patir en edats més avançades malalties cròniques com ara malalties cardiovasculars, diabetis o càncer.

El projecte denominat "Transició de l'estat nutricional, estat cognitiu i hàbits de higiene d'escolars en la zona urbana d'una regió andina ", va tenir com a objectiu conèixer el percentatge d'obesitat i desnutrició de la zona, així com l'estat de transició nutricional, cognitiu i els hàbits d'higiene dels escolars.