saltar al contingut principal
Cercar
URV

Totes necessitem refugi. Pisos tutelats per a refugiats a Grècia (2016)


El Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" va subvencionar el projecte "Totes necessitem refugi. Pisos tutelats per a refugiats a Grècia" presentat per un professor agregat del Departament d'Història i Història de l'Art, amb la col·laboració de l'ONGD local "PRAKSIS".

A la URV es va realitzar, durant el curs acadèmic 2015-2016, una jornada de conferències en relació a la destrucció del patrimoni cultural que estava provocant la guerra a Síria la qual, un cop finalitzada, va sorgir la necessitat de crear una agrupació solidària i de voluntariat per tal de poder col·laborar en allò que fos possible amb els afectats de la guerra i de les persones que davant la guerra es veien obligades a deixar les seves llars i el seu país i arriscar la vida per tal d'arribar a una Europa que els hi tancava les portes.

Davant aquesta situació, aquest projecte tracta d'aportar petites solucions que ajudin a mitigar aquesta crisi, en concret facilitant la estança en apartaments o cases de lloguer per grups familiars que estan en situacions de desprotecció, tutelant-los en el terreny i des d'aquí, així com cercant formes de mantenir les despeses.

Aquesta iniciativa necessita, primerament, consolidar els dos pisos llogats i proveir es elements que facilitin la comoditat de les famílies o atenent aquelles reparacions necessàries, així com instruments que permetin un contacte encara més directe amb les famílies. Per aquesta raó està previst proveir els pisos amb un ordinador que permeti la interacció a través de videoconferència amb les famílies, atenent des d'aquí les necessitats que no impliquin un tractament personal.