saltar al contingut principal
Cercar
URV

Promoció integral de nens, nenes i adolescents treballadors a l’Amazònia peruana


Dues estudiants de la Facultat de Ciències de l’educació i Psicologia van dur a terme aquest projecte que lidera l’associació La Restinga de Perú, que treballa amb l'objectiu de contribuir a la disminució de l'abús sexual i l’explotació sexual, embarassos no desitjats i infeccions de transmissió sexual i el VIH SIDA en nens, nenes i adolescents d’Iquitos (Perú)

Per treballar aquesta problemàtica en la comunitat de Betlem estem treballant en tres sectors de la població de Poble Lliure, aquests són, nens, promotors i dones. Amb els primers realitzem tallers dos dies per setmana, treballat les regles, autoestima, emocions, higiene, medi ambient, prevenció en el VIH, el secret com a conducta de risc en explotació infantil... i una vegada cada quinze dies fem visites familiars.

Amb els promotors fem la mateixa intervenció que amb els nens però amb aquests desenvolupem un mòdul jove on es tracten les temàtiques d'higiene, abús sexual, prevenció del VIH i un mòdul d'identitat cultural.

Per últim estem treballant un dissabte al mes amb les dones, amb elles treballem la identificació i prevenció de la violència a la seva comunitat perquè siguin capaços de detectar, identificar i denunciar actes de violència en nens, adolescents i iguals i, ser capaços de coordinar-se, creant una xarxa entre totes elles de suport GAM (grup de suport a dones).

El grup de població atesa, el conformen nens, nenes i adolescents barons i dones del districte de Betlem. Població que es troba sumida en situació de pobresa i pobresa extrema, el que limita, relega i fins i tot anul•la les seves possibilitats de desenvolupament i els condemna a diverses situacions de risc i exclusió social.