saltar al contingut principal
Cercar
URV

Programa de beques a l'escola Quincho Barrilete, Nicaragua (2005)


L’objectiu principal era avaluar un programa de beques a l’escola Rodolfo Rodríguez Alvarado, Quincho Barrilete, al barri de San Judas, un dels més problemàtics de la ciutat de Managua.

Es tracta d’un centre preventiu que acull nens i nenes que treballen al carrer, amb una situació socioeconòmica molt desfavorable. L’ONG Setem va acollir la proposta de buscar finançament per iniciar un senzill però efectiu programa de beques que permetés fer arribar a la Universitat alguns alumnes del centre.

Durant el curs 2004-05, el Centre de Cooperació al Desenvolupament “URV Solidària” va rebre l’encàrrec d’elaborar un estudi per analitzar el programa i redactar un informe de la situació amb l’objectiu de disposar d’un instrument que permetés millorar el projecte i dinamitzar-lo. Amb aquest propòsit, un grup de 6 estudiants dels ensenyaments de Pedagogia i Educació Social de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, coordinats per una especialista de la URV, van començar una tasca que, en una de les seves fases, els va portar a treballar directament al barri de San Judas, braç a braç amb les persones vinculades al programa: professors, familiars i amb els nens i nenes de l’escola.