saltar al contingut principal
Cercar
URV

Projecte Integrat d'Ortopèdia Infantil a Moçambic (2006)


Vuit estudiants de final de carrera de Medicina i Fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili van treballar conjuntament per dur a terme aquest projecte de cooperació. Va ser organitzat per la Centre de Cooperació al Desenvolupament “URV Solidària” i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i tutoritzat pel Dr. Rodrigo Miralles i la Dra. Maria Rull.

El projecte es va dividir en dues parts: la primera es va dur a terme el mes d'abril i la segona, entre els mesos de juliol i agost. En ambdós casos, els objectius generals van ser satisfer la demanda del govern de Moçambic en cooperació tècnica-científica-pedagògica mitjançant el "Projecte Integrat d'Ortopèdia Infantil", on queda explícita la necessitat de desenvolupar tasques conjuntes d'assistència en ortopèdia infantil, i de prospecció de les necessitats generals en competències sanitàries.

Els objectius específics de Fisioteràpia van ser: incrementar el nombre d'actuacions en fisioteràpia infantil, impartir formació als voluntaris locals, revisar els tractaments de les afectacions més comunes, millorar l'atenció als nens hospitalitzats, fer un estudi epidemiològic a la unitat de fisioteràpia de l'Hospital de Nampula i realitzar diversos tallers educatius.

Els objectius concrets de Medicina van ser: realitzar atenció primària en els diferents dispensaris de Nacala i Nacuxa, distribuir de manera racional medicaments essencials (vacunes, suplements vitamínics...), impartir formació als professionals que treballen a la zona durant tot l'any, realitzar tallers i xerrades per la salut a la població, recollir dades epidemiològiques de les malalties més prevalents de la zona i realitzar un estudi comparatiu de la situació prèvia i posterior a la seva estada a Moçambic.

Posem a la vostra disposició el vídeo del projecte que van realitzar aquests alumnes: