saltar al contingut principal
Cercar
URV

Prevenció sanitària i nutrició al Brasil (2004)


Un equip de 5 estudiants d'Infermeria i de Nutrició Humana i Dietètica va dur a terme un projecte a Nova Mamoré (Estat de Rondônia, Brasil). L’equip va estar acompanyat per la Dra. Pilar Sardà, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV.

El seu objectiu general va ser proporcionar educació higiènico-nutricional per tal de crear hàbits saludables per a millorar la salut de la població local, particularment dels infants, els quals tenen especials dificultats a causa del seu aïllament dels centres d’atenció sanitària. Tot això es va fer tenint en compte les recomanacions obtingudes de l'informe final del projecte sanitari que es va realitzar en aquesta mateixa localitat l'any anterior.

Els objectius específics en educació nutricional van ser: formar a les famílies en matèria de nutrició i sensibilitzar als infants sobre els hàbits alimentaris, tot relacionant l'alimentació amb la cultura autòctona i el medi ambient local.

Pel que fa a l'educació sanitària, els objectius van ser: reforçar els coneixements sobre higiene corporal i bucodental de la població local, informar sobre aspectes generals de salut, ensenyar mètodes per autocuidar-se, educar als infants en temes d'higiene per tal d'establir uns hàbits adequats i prevenir determinats problemes de salut, així com aconsellar sobre com fer front a determinades malalties autòctones.

Aquesta formació va ser realitzada tenint en compte el col·lectiu a qui s’adreçava. Així, entre d'altres activitats, es van dissenyar tallers i dinàmiques que abarcaven des de jocs fins a contes o receptes culinàries.