saltar al contingut principal
Cercar
URV

Enfortiment del coneixement de la salut materno-infantil i reconeixement institucional de les tasques de les llevadores de les Comunitats maies, Guatemala (2009)


Una metgessa i una treballadora social recent llicenciades, de la URV, van participar en un projecte de la ONGD Milpa Tarragona i la seva contrapart ONGD Ceiba de Guatemala, per a la promoció de la salut a les comunitats indígenes del Departament de Huhuetenango, durant els mesos de juliol i agost.

Un cop en el terreny la col•laboració va ser en dues zones del departament. Primer a la zona Mam, en concret a les comunitats del municipi de Cuilco, on el treball va ser juntament amb una infermera i un promotor de salut locals, vetllar per la salut comunitària mitjançant consultes mèdiques i sensibilitzant sobre els temes de salut que més afecten a la comunitat com ara la prevenció de la diarrea, hàbits d'higiene i alimentació.

El següent mes la col•laboració va ser a la zona Chuj, a Chaculá comunitat que disposa d'una clínica. La feina es va centrar en el suport a consultes, assistència a parts i suport en infermeria. Així mateix, es va reforçar el treball existent amb les comunitats, col•laborant en el projecte existent sobre de salut mental.