saltar al contingut principal
Cercar
URV

Protecció de la qualitat de l'aire a l'Amazònia equatoriana (2008)


El Centre de Cooperació "URV Solidària" va desenvolupar el projecte «Protecció de la qualitat de l'aire a l'Amazònia Equatoriana», que portaven a terme Jordi Gutiérrez, Savitri Pàmies i Carlos Alcalde, aleshores tres alumnes de cinquè curs d'enginyeria química a la URV.

Els estudiants van marxar el passat 18 de juliol a l'Equador per participar en el programa de coneixement de la realitat de l'Amazònia Equatoriana, de l'ONG Enginyeria Sense Fronteres. Van estar fins a mitjan setembre, oferint informació tècnica en matèria de contaminació química a tècnics locals i a les comunitats camperoles i indígenes més afectades per la contaminació per hidrocarburs, que és el resultat de les explotacions petrolíferes a la zona. També van assistir com a observadors internacionals en les inspeccions ambientals dels episodis de contaminació.

Paral·lelament, dotaren els agents locals amb equipament tecnològic per detectar els compostos cancerígens presents en el medi a conseqüència de l'extracció petrolífera de la regió, a través de l'aportació del Consell Social de la Universitat, que els va concedir 12.000 euros com a guanyadors de l'ajut per un estudi, projecte o treball de final de carrera amb finalitats solidàries.

L'ONG Enginyeria Sense Fronteres, que en els darrers anys ha col·laborat amb propostes formatives per al desenvolupament a la URV, ha proposat i tutorat la iniciativa d'enfortiment del procés de gestió pública ambiental a la província equatoriana d'Orellana, i el Centre de Cooperació "URV Solidària" l'ha subvencionat amb 10.000 euros.