saltar al contingut principal
Cercar
URV

Pasteurització i refrigerament en batch, per el processament a molt petita escala de la llet i productes làctics en una zona rural de Etiòpia


El Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" va subvencionar el projecte "Pasteurització i refrigerament en batch, per el processament a molt petita escala de la llet i productes làctics en una zona rural de Etiòpia ", emprès per un PDI de CREVER, Departament d'Enginyeria mecànica de la URV.

Després de les intenses sèquies i hambrunes que van tenir lloc a Etiòpia durant la dècada del 80, el govern del país, amb la col·laboració d'altres institucions, van posar en marxa diferents programes per solucionar aquest situació i millorar l'alimentació de la població de les zones rurals de Etiòpia.

Es van dissenyar projectes per incrementar la producció de llet dels petits productes agrícoles de les zones d'alta i mitja muntanya.

Actualment, la producció de llet es venuda per canals informals els quals no passen per un control sanitari.

La finalitat d'aquest projecte va ser incorporar el disseny, modelat i implementar un procés de pasteurització de llet a petita escala mitjançant energia tèrmica i solar fotovoltaica.