saltar al contingut principal
Cercar
URV

"jugant i compartint, aprenem i convivim" Projecte educatiu de voluntariat a zones rurals del Marroc (2015)


El Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" va subvencionar part del projecte educatiu de voluntariat a zones rurals del Marroc "jugant i compartint, aprenem i convivim", presentat per una estudiant 4t de medicina. El projecte consisteix en un casal d'estiu durant el mes d'agost del 2016 per a infants de 6 a 12 anys i les famílies del municipi de Erfoud, juntament amb voluntaris i monitors de la comunitat.

Els objectius generals són presentar l'educació en el lleure i educar mitjançant aquesta, promoure la igualtat de gènere, vetllar per la continuïtat del projecte, aportar recursos humans per tal de cobrir les possibles necessitats detectades, treballant conjuntament amb entitats i/o organismes del Marroc, fomentar la tasca voluntària a través de la cooperació internacional i defensar els drets humans universals.

Alguns dels seus objectius específics són:

-En l'àmbit personal, donar a conèixer la dinàmica de l'educació en el lleure, facilitar l'adquisició d'hàbits d'higiene i d'ordre bàsics, treballar l'autonomia personal amb els infants, gaudir i fer gaudir de l'activitat, etc.

-En l'àmbit interpersonal, fomentar la integració entre els infants, promoure la cooperació entre infants, potenciar la seva cohesió de grup, normalitzar el contacte entre persones de diferents gèneres, facilitar la bona relació entre els diferents grups d'edat, etc.

-En l'àmbit social i ambiental, transmetre el respecte cap a el material i l'entorn, implicar a les famílies dels infants dins el projecte, transmetre la importància de netejar allò que s'embruta i educar mitjançant la igualtat, el respecte i l'afecte.