saltar al contingut principal
Cercar
URV

Granja avícola descentralitzada per l'empoderament de les dones de les famílies amb menys recursos d'aldees del municipi de Touba M'bou. Senegal (2015)


Un estudiant de Grau d'Antropologia i evolució humana va emprendre el projecte :"Granja avícola descentralitzada per l'empoderament de les dones de les famílies amb menys recursos d'aldees del municipi de Touba M'boul (Senegal)".

Senegal a patit 400 anys d'esclavisme seguits de 200 anys de colonització, i actualment nota les conseqüències de la crisi internacional. Gran part del país no disposa de serveis mínims com l'electricitat, aigua potable, sistema de clavegueram...

L'economia local es dedica exclusivament al sector primari: agricultura i ramaderia.

En aquesta zona trobem desigualtats econòmiques, socials i de gènere que suposen un greu problema per al desenvolupament social i econòmic. La desigualtat de gènere es troba també en l'àmbit de treball, sent els homes qui treballen i els que sustenten la família.

Aquest projecte va tenir com a finalitat crear una cooperativa avícola, formada per dones, per tal de diversificar fonts d'ingressos de les famílies, empoderar a la dona i crear mercat en benefici de la comunitat Touba M'boul, Senegal.