saltar al contingut principal
Cercar
URV

El paper de les autoritats tradicionals com a mediadores en els processos de pau. Dotze anys de pau al reialme d'Oussouye - Senegal (2012)


El Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" va subvencionar part del projecte "El paper de les autoritats tradicionals com a mediadores en els processos de pau. Dotze anys de pau al reialme d'Oussouy " al  Senegal, presentat per Xavier Puigserver Blasco, estudiant del Màster en ciències socials del desenvolupament: Cultura i desenvolupament a l'Àfrica, consistent en la producció d'un document audiovisual on quedi palès quina ha estat l'evolució del conflicte de la Casamance, que serveixi per donar veu d'una realitat positiva, d'una construcció de pau en el si d'un conflicte armat encara per resoldre, que pot oferir altres alternatives i altres vies alhora d'assolir un vertader final del conflicte de la Casamance.

Els membres de l'equip estan convençuts de que l'estudi del conflicte armat a Casamance i el paper que prenen les autoritats alhora de fer d'interlocutors en els processos de pau, així com del seu rol alhora de la construcció de la pau post conflicte, ajudarà a fomentar la promoció de la pau, un dels objectius establerts per la convocatòria. El caràcter multidisciplinar del projecte ajudarà a fer ús de diferents metodologies alhora de realitzar el treball.

La seva finalitat principal és el coneixement de les societats i de la cultura africana, tractant d'involucrar a l'espectador en les particularitats socials i culturals que afecten el continent africà i especialment pel que fa al conflicte de Casamance. Així, a través d'aquest projecte s'intentarà proporcionar les eines per a una major difusió de la història i la cultura africana.

Un dels objectius és el de mirar de reflectir la importància de la tradició i de les autoritats tradicionals en les societats africanes, el resultat d'aquesta constatació hauria de ser el de deixar veure el caràcter tradicional com un fre a la modernització. A banda, també es pretén fomentar el debat sobre quin ha de ser el paper dels organismes internacionals alhora d'actuar en la resolució dels conflictes armats, oferint altres vies fins ara poc valorades, i fins i tot menyspreades.