saltar al contingut principal
Cercar
URV

Dones esculpint la realitat. Periodisme emancipador i multimèdia​ - Bolívia, RD del Congo i Indonèsia (2015)


El Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" va subvencionar part del projecte " Dones esculpint la realitat. Periodisme emancipador i multimèdia" a  Bolívia, a la RD del Congo i a Indonèsia, presentat per una estudiant de doctorat d'antropologia. Mitjançant metodologia audiovisual participativa es desenvoluparà un material multimèdia focalitzat en com les pròpies dones i les seves comunitats trenquen barreres vers la salut sexual i reproductiva (visualitzar i explicar, per elles mateixes, les solucions creades per les dones per accedir a la salut sexual i reproductiva en contextos adversos). Aquesta plataforma serà possible amb les noves tecnologies.

S'agafarà com a exemple grups de dones d'aquests tres països del Sud global on la salut sexual i reproductiva no és un dret conquerit encara, sinó que està en disputa i són les dones qui encapçalen la batalla i la fan efectiva cada dia amb mètodes tan creatius que es situen a l'avançada incús en països del Nord, com amb el trencament amb la medicalització del part o la resiliència davant la violència de gènere.

Aquesta plataforma de visualització tindrà tres línies de continguts i acció. La primera és una visualització periodística del seu treball amb un reportatge transmedia de cada experiència. La segona línia són vídeo-càpsules on es recullen els testimonis de les dones que treballen sobre el terreny i ens expliquen com participen i com les ha transformat l'experiència emancipadora de la seva organització. La tercera línia és un interactiu on es podrà consultar, de forma lúdica, l'accés a la salut sexual i reproductiva als diferents països del món amb una base de dades lliure seguint el model d'open data.