saltar al contingut principal
Cercar
URV

Dijous Cooperactius 2014-2015


Els Dijous Cooperactius de la URV

Des del Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" s'ofereix a tota la comunitat educativa i a la societat en general un cicle de conferències i de sensibilització: "Noves formes d'activisme social, política i acció". Aques cicle dóna la possibilitat de conèixer les diferents visions sobre les noves formes d'activisme social, política i acció. Considerem que, amb el context actual, a nivell nacional i internacional, de canvis de paradigma, mobilitzacions i una societat en constant moviment, és important fer arribar a la nostra comunitat universitària, i a la societat en general, una aproximació del que passa a nivell social, el per què i el com de tot plegat, des de diferents perspectives, plantejaments i posicions.

Al mateix temps, enguany el cicle compta amb les sessions teòriques i les sessions de cine sobre la temàtica, de la mà de l'Aula de Cinema de la URV.

Horari: Sessions teòriques de 18 a 20 hores i projeccions de 19 a 21 hores.
Lloc: El cicle es durà a terme a Reus. Les sessions teòriques s'impartiran a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV (C/Sant Llorenç, 21) i les projeccions es duran a terme al Casal de les Dones (Pl. Patacada, 9)

Matrícula i preu:

El preu de l'activitat és de 30 €, tant per als que vulguin assolir el reconeixement de 2,5 crèdits de lliure elecció com per als que vulguin el reconeixement d'1 crèdit ECTS.

En aquest cas es requerirà l'assistència a les tres sessions teòriques i a dues de les projeccions, a més de la superació d'un treball final.

Aquesta activitat és de lliure accés per al públic en general. Els assistents que vulguin certificat d'assistència han de pagar 10 €.

  • 20 de novembre Sessió inaugural. Conflictes contemporanis. Desigualtat i Governança a càrec del Dr. Arcadi Oliveres (UAB, Procés Constituent)
  • 26 de novembre Projecció Juan Nadie
  • 27 de novembre Presentació Campanya Oxfam-Intermón: Acabem amb la desigualtat extrema. és l'hora de canviar les regles. Amb la participació de Francesc Mateu (Director d'Oxfam-Intermón Catalunya), Eduard Sagrera (Responsable del Departament de Campanyes i Ciutadania Catalunya) i Xavier Coca (Professor Facultat d'Economia de la URV)
  • 3 de desembre Projecció La chinoise
  • 4 de desembre Sessió de cloenda. Taula rodona: Els moviments socials en el context global. Noves formes d'activisme social. Amb Jordi Calvo (Centre d'Estudis per a la Pau JM Delàs)
  • 9 de desembre Projecció Pan y Rosas
  • 17 de desembre Projecció La Batalla de Seattle