saltar al contingut principal
Cercar
URV

Desarrollo de una herramienta para el dimensionamiento de sistemas autónomos de refrigeración solar de bajo coste para la conservación de alimentos en zonas rurales - Índia (2013)


El Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" va subvencionar part del projecte "Desenvolupament d'una eina per al dimensionament de sistemes autònoms de refrigeració solar de baix cost per a la conservació d'aliments en zones rurals de l'Índia", presentat per Alberto Coronas Salcedo, del grup CREVER, del Departament d'Enginyeria Mecànica.

La falta d'accés a la xarxa elèctrica a les àrees rurals, especialment a països en vies de desenvolupament, dificulta la conservació d'aliments, ja sigui per al seu consum o per a la seva posterior comercialització. Per tant, és de gran importància desenvolupar sistemes de refrigeració que siguin autònoms, fiables i de baix cost. Els sistemes de refrigeració fotovoltaics de petita potència han demostrat complir aquests requisits. No obstant, encara és necessari optimitzar aquests sistemes, tant en cost com en funcionament, per a una major implementació d'aquests en estats en desenvolupament.

El grup de recerca CREVER de la URV disposa d'un sistema de refrigeració fotovoltaic el qual serà millorat en el marc d'aquest projecte mitjançant la substitució del sistema d'emmagatzematge d'energia basat en bateries per un sistema tèrmic basat en gel. Això permetrà baixar els costos del sistema així com evitar els aspectes mediambientals relacionats amb les bateries de plom.

A més, a través d'un exhaustiu anàlisi de dades experimentals el sistema serà caracteritzat per disposar d'una eina de disseny i dimensionament, així com procediments d'operació, els quals seran transmesos a l'organització GSES a l'Índia amb la finalitat d'instal·lar un sistema de demostració.