saltar al contingut principal
Cercar
URV

BON-TLT. Built Our Nation - Taifa Letu Tujenge - República Democràtica del Congo (2012)


El Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" va subvencionar part del projecte "BON-TLT. Built Our Nation - Taifa Letu Tujenge" a la República Democràtica del Congo, presentat per Aida Español Vilanova,de la unitat predepartamental d'Arquitectura,basat en nous models educatius aplicats al disseny arquitectònic, per donar resposta a situacions específiques i millorar les condicions bàsiques de vida que afecten al món real. El projecte real TLT consisteix en la creació d'un centre per a dones a Bukavu (Sud Kivu).

Amb aquest projecte es pretén donar resposta a temes socials a través de l'arquitectura , que ha induït als membres de BON-TLT a replantejar-se els processos de disseny, construcció i gestió presents en tot projecte d'arquitectura. Els tres objectius principals d'aquest innovador model d'ensenyament i aprenentatge són:

-Principis ètics i igualtat social.

-Adaptació a un context i pensament holístic.

-Innovació i transferència de coneixement.

Un dels reptes de BON-TLT és l'aplicació, des del començament del projecte, d'un mètode de disseny participatiu en què tota la comunitat acadèmica i la comunitat de dones i futures usuàries s'esforcen i col·laboren per assolir un objectiu comú.

En relació a l'estudiant, l'objectiu de BON-TLT és potenciar la confiança amb les seves pròpies eines de treball i qüestionar la base de la seva educació, normalment organitzada en unitats verticals i força independents, mitjançant activitats extracurriculars de format més horitzontal.