saltar al contingut principal
Cercar
URV

Acompanyament i assistència jurídica a comunitats afectades pel conflicte miner al departament de Caldas - Colòmbia (2012)


El Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" va subvencionar part del projecte "Acompanyament i assistència jurídica a comunitats afectades pel conflicte miner al departament de Caldas" a  Colòmbia, presentat per Alfonso González Bondia, del Centre d'Estudis en Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT), el qual comprenia una part de l'activitat a realitzar des de Tarragona i una part a realitzar mitjançant una estada al terreny per donar assistència jurídica i col·laborar en el procés d'acompanyament a la població afectada per l'activitat minera al departament de Caldas.

Aquest objectiu general estava format per diversos objectius específics:

-Caracteritzar els tipus d'amenaces que els projectes miners puguin implicar als drets i interessos, individuals i col·lectius de les comunitats afectades.

-Identificar els instruments jurídics nacionals i internacionals aplicables per a la seva exigibilitat i justiciabilitat.

-Identificar els obstacles polítics i jurídics existents per a l'accés a la justícia dels afectats pels impactes de l'activitat minera.

-Fer transferència de coneixements normatius i capacitació d les comunitats a traves de tallers organitzats per l'Observatori de Conflictes Ambientals (OCA).

-Formació dels integrants del grup que promou el projecte, en especial dels alumnes que cursen el Màster Universitari en Dret Ambiental a través d'una activitat pràctica sobre el terreny.

El projecte es va organitzar en tres fases.