saltar al contingut principal
Cercar
URV

Acció ludico-educativa per a la prevenció de situacions de risc socials a San Ramon, Matagalpa, Nicaragua (2016)


El Centre de Cooperació al Desenvolupament "URV Solidària" va subvencionar el projecte "Acció ludico-educativa per a la prevenció de situacions de risc socials a San Ramon, Matagalpa, Nicaragua", presentat per una estudiant del Postgrau en Cooperació, desenvolupament i innovació social, amb la col·laboració de l'ONGD "El Sueño de la Campana".

La Fundació "El Sueño de la Campana" aposta per la prevenció i educació de la població de San Ramón, incidint prioritàriament en els infants i joves per tal de pal·liar aquestes necessitats. Dels beneficis que obté de la seva activitat productiva, va néixer el projecte educatiu Diviérteme y Aprendo, que consisteix en un complement a l'educació formal on es recolza els infants de 5 a 12 anys en les dificultats acadèmiques diverses.

Tot i així, l'any 2014 es va presentar una gran necessitat: quan els infants que acudien al projecte complien l'edat límit establerta, quedaven desemparats ja que no tenien cap iniciativa local laica i apolítica on acudir en una edat tan crítica.

L'objectiu principal del present projecte és fer una ampliació de la dedicació al rang d'edat 12 a 16 anys i iniciar l'atenció al rang 16 a 18. Per aconseguir-ho, a banda de continuar amb la iniciativa metodològica del Diviérteme y Aprendo i dotar els participants de coneixements bàsics en informàtica i anglès, s'iniciarà també la Formació Professional en Agricultura Ecològica destinada als usuaris de més edat tenint en compte les seves futures oportunitats laborals, creant així una via d'ocupació, autoestima i sostenibilitat econòmica en els casos que sigui possible.