saltar al contingut principal
Cercar
URV

Travessa del Priorat a la Ribera d'Ebre


Dificultat: Excursió només apta per a persones amb bona condició física i acostumades a a caminar per la muntanya. Caminarem per camins i senders sense grans dificultats, però es tracta d’un itinerari llarg amb desnivells que comencen a ser importants. Vàlid per a nens molt acostumats a caminar per la muntanya, a partir de 12 anys.

Distància total: 13,4 km.

Desnivell acumulat: + 610 m aprox. – 506 m aprox.

Temps previst de caminar a ritme suau (sense comptar descansos): 5 h.

Itinerari: Capçanes, camí de Montalt, camí de la Sendal, racó de la Sendal, mas de Collet, caseta del Julian, barranc de la font Gran, la portella de Montalt, mas de Castellnou, barranc de la Mafla, font del Gat, barranc de Mussefres, mas de l’Eloi, pla dels Burros, barranc de Capcir, barranc de Cassanyes, mas del Catxarrina, Mas Beset, les Moles de Tivissa, racó del Juanó, les Sirgues, Tivissa.

Proposta per fer una magnífica travessa des del Baix Priorat a la Ribera d’Ebre, passant per racons envoltats d’una naturalesa exuberant on encara es pot trobar la presència de vells teixos. Són paratges d’excepció amb diversitat de paisatges muntanyencs de l’EIN de Llaberia i on el cel és presidit pel vol majestuós de l’àguila. Itinerari que a més permet copsar la força feréstega de barrancs com el de Mussefres, el de Capcir i el de Cassanyes. Una caminada inoblidable per entorns privilegiats on coneixerem històries, llegendes, anècdotes i fets curiosos de Capçanes i Tivissa.

Per accedir al mapa del recorregut cliqueu aquí.

Fotografies