saltar al contingut principal
Cercar
URV

Figuerola del Camp i el Tossal Gros


Dificultat: Mitjana. El camí presenta algun pas una mica aeri, però sense dificultats. El desnivell no és massa elevat i l’esforç està bastant ben repartit al llarg del matí. Els camins són pedregosos cosa que fa que les botes de muntanya siguin recomanables (eviteu les espardenyes esportives). Vàlid per a nens molt acostumats a caminar per la muntanya, a partir de 12 anys. El nivell de dificultat permet que els que no estan molt acostumats a anar a la muntanya facin un pensament i es llencin a apuntar-se.

Distància total: 7 km aprox.

Desnivell acumulat: 450 m aprox.

Temps previst de caminar a ritme suau (sense comptar descansos): 3 h i 30 min.

Itinerari: Figuerola del Camp – Coll de l’Era del Caterí – Visita opcional a la Font del Teix – Bosc del Rector – Coll de Coloma – Tossal Gros– Coll de Coloma – Figuerola del Camp.

Es tracta d’una excursió que ens porta a visitar la Serra de Miramar seguint, parcialment, el sender de Gran Recorregut de la Ruta del Císter (GR - 175) a cavall entre el Camp de Tarragona i la Conca de Barberà. Si tenim la sort de tenir un dia clar, des del Tossal Gros podrem gaudir unes vistes excel·lents que ens permetran albirar la neu del Pirineu, la serra de Montserrat i la mar salada.

Per accedir al mapa del recorregut cliqueu aquí.

Fotografies