saltar al contingut principal
Cercar
URV

Els Masos del Montsant


Dificultat: El camí no presenta complicacions, ja que gran part de l’itinerari transcorre per una pista de terra. Cap al final del trajecte baixarem pel grau dels Bous, que no presenta dificultat però que té alguns trams pedregosos. Recordeu de portar bon calçat. Vàlid per a nens molt acostumats a caminar per la muntanya, a partir de 12 anys.

Distància total:
13 km aprox.

Desnivell acumulat:
280 m aprox.

Temps previst de caminar a ritme suau (sense comptar descansos):
4:30 h.

Itinerari:
Cartoixa d’Escaladei – La Pietat - collet de l’hort del Rius - mas de Sant Antoni - mas Blanc - mas Forçans - mas Déu - els Montalts - coll de la Guixera - grau dels Bous - La Vilella Baixa.

Al Parc Natural de la Serra de Montsant encara hi podem reconèixer molts masos i construccions rurals, que avui dia ens serveixen de testimoni de les formes de vida i treball que van existir a la muntanya durant segles.

En aquesta ruta a peu per la banda occidental del parc natural descobrirem diversos masos i la seva història, mentre caminem envoltats de bells paisatges. Des dels Montalts, contraforts meridionals de la serra, gaudirem d’unes vistes magnífiques d’una bona colla de pobles del Priorat, conreus agraris i boscos. Acabarem l’excursió baixant pel grau del Caragol, que amb els tombs que dóna fa honor al seu nom. En definitiva, una ruta per fruir de la tranquil·litat de la Catalunya rural.

Per accedir al mapa del recorregut cliqueu aquí. 

Fotografies