saltar al contingut principal
Cercar
URV

Congost de Fraguerau i Ermita de Sant Bertomeu


Dificultat: Fàcil (assequible per a tothom amb una condició física normal, incloent-hi nens a partir de 6 – 7 anys, si estan acostumats a caminar)

Distància total: 9.2 km.

Desnivell acumulat: 250 m aprox.

Temps previst de caminar a ritme suau (sense comptar descansos): 3 h 30 min.

Itinerari:

Ermita de Santa Magdalena – Ermita de Sant Antoni – Font de la Gleba – Codolles (o Cadolles) Fondes / riu Montsant - Cruïlla del Racó de la Pastera – Pont Penjant – Ermita de Sant Bartomeu (descans i dinar els entrepans o altres menges sofisticades que porteu). Tornada pel mateix camí de l’anada arribant ara a l’ermita de Sant Antoni.

Es tracta d’una de les excursions clàssiques i absolutament assequibles per a iniciar-se en el coneixement del Montsant. El Congost de Fraguerau ens mostrarà les seves formes capricioses que conviden a posar noms a una colla de roques que hi trobarem. La punta de la galera, els tres juradets, el cap de nen, entre d’altres, passaran a ser identificats com a determinats punts d’aquesta serra emblemàtica per a l’excursionisme en les comarques de Tarragona. Fins i tot algunes formes ens poden arribar a fer pensar en les idees que va tenir un famós arquitecte català que algun dia es va passejar per aquí...

Trobarem aigua a les ermites de Sta. Magdalena i Sant Antoni. A la font de la Gleba acostuma a ser fàcil trobar-hi aigua, encara que no sempre n’hi ha. A Sant Bartomeu també podem trobar aigua. Tot i així és més que recomanable que porteu una reserva d’algun líquid hidratant (1.5 ó 2 litres).

Per accedir al mapa del recorregut cliqueu aquí.

Fotografies de la sortida.