saltar al contingut principal
Cercar
URV

La ruta del Carrasclet (IV)


Dificultat: Excursió només apta per a persones que ja tenen un mínim d’experiència d’anar a caminar per la muntanya. Aquest itinerari té un tram de baixada per senders pedregosos. També caldrà travessar tres cops per damunt de pedres el barranc sec del Tortó. Per tant és obligatori portar botes de muntanya. Vàlid per a nens molt acostumats a caminar per la muntanya, a partir de 12 anys.

Distància total: 13 km aprox.

Desnivell acumulat: + 365 m aprox. – 590 m aprox.

Temps previst de caminar a ritme suau (sense comptar descansos): 4:30 h.

Itinerari: Colldejou, coll del Guix, sender dels Revolts, el Portell de Llaberia, barranc de la Cova, Llaberia (poblet), font de l’Horta, collet de la Remullena, cingles del Tortó, barranc del Tortó, la Fou, barranc de Capçanes, racó de la Sendal, Capçanes.


Aquest itinerari lineal transcorre per antics senders que unien els pobles de Colldejou i Capçanes amb Llaberia. Encara es poden trobar petits trams de camí empedrats. La diversitat i qualitat de paisatges que ens ofereix aquesta excursió és força interessant, per gaudir de valent i conèixer raconades sorprenents per la seva ufanosa vegetació i configuració geològica.

L’itinerari coincideix amb el darrer tram de la Ruta del Carrasclet, l’heroi de la Guerra de Successió espanyola, nat a Capçanes i que va portar a terme una tenaç resistència contra les tropes borbòniques. El Carrasclet es movia per les muntanyes i boscos pels quals caminarem en aquesta interessant ruta, al mateix temps que us explicarem algunes de les gestes que va portar a terme aquest guerriller prioratí.

Per accedir al mapa del recorregut cliqueu aquí.

Fotografies