saltar al contingut principal
Cercar
URV

Notícies


Carta del director del campus Terres de l'Ebre al professor Javier Martínez Palacio.

El mes d'octubre de 2007, el professor Javier Martínez Palacio va ser la persona convidada a impartir la lliçó inaugural del campus de les Terres de l'Ebre de la URV. Era la tercera inauguració de curs d'un llavors incipient campus, que suposava la integració a la universitat l'any 2005 dels centres universitaris adscrits que hi havia en aquells moments a Tortosa, la Fundació Dr. Manyà i l'Escola Universitària Verge de la Cinta.

La tria del ponent no va poder ser més encertada, no només pel destacat paper que el Dr. Martínez Palacio tenia en el món universitari del nostre territori com a director de la UNED a Tortosa, centre amb el que la URV a les Terres de l'Ebre sempre hem mantingut una estreta relació, sinó per la magnífica lliçó inaugural que va impartir, contagiant a tots els assistents la seva passió per la llengua i la literatura.

Malauradament, el professor Javier Martínez Palacio, ens ha deixat aquest cap de setmana, deixant als que ens hem quedat i el coneixíem un grapat de records i estimació cap a la seva persona. Com a persona en podria destacar moltes coses de l'amic Javier: la seva capacitat de treball; el seu rigor tant professional com acadèmic; la seva comprensió vers als demés; el seu entusiasme, moltes vegades contagiós, per la UNED, per Tortosa i, molt especialment, pel seu centre associat. Com a professional, puc destacar l'important paper de la seva direcció fins a la jubilació de la UNED a Tortosa, centre universitari que durant molts anys ha tingut un paper fonamental per al desenvolupament del coneixement en aquest territori. Don Javier, que és com el coneixíem els que llavors estàvem amb ell, es va formar a la Universidad Complutense de Madrid i es va doctorar als Estats Units (The University of Texas at Austin) on va impartir docència en diverses universitats nord americanes. Es va traslladar a Tortosa el 1975 per fer-se càrrec de la gerència del seu Centre Associat que va dirigir entre 1983 i 2007.

Ens ha deixat un gran professional i un millor amic. El nostre campus, i molt especialment el seu Director, expressa el seu sentit condol a tota la seva família.

Jordi Sardà
Vicerector d'Economia
Director Campus Terres de l'Ebre
Universitat Rovira i Virgili
Tortosa, 28 de maig de 2020