saltar al contingut principal
Cercar
URV

Convocatòria a la vaga del 26 d'abril del 2018

Des del Consell d’Estudiants de la URV ens aderim al comunicat del CEUCAT (Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes) a la convocatòria de vaga per al dia 26 d’abril de 2018.

El comunicat és el següent:

Des d'inicis d'abril, diverses assembles i sindicats d'estudiants han cridat a la vaga estudiantil pel 26 d'abril del 2018.

Però aquesta convocatòria té una doble vessant, coincideix amb el dia internacional de la Visibilització Lèsbica. El motiu principal de convocatòria de la vaga és la rebaixa del 30% dels preus públics de graus i màsters. Així mateix, creiem que cal fer palès totes les reivindicacions que defensem i que ens afecten com a col·lectiu universitari. Cal revertir les retallades, que es posi fi a la precarietat laboral dels treballadors de les universitats, que s'equiparin els preus de grau i màster i que es rebutgi la reforma del 3+2.

Som responsables de vetllar i garantir el dret a vaga. Tanmateix, volem que les vagues es convoquin de manera unitària, transversal, pactada i tenint en compte la opinió de tot l'estudiantat, per no entrar en contradiccions entre el propi col·lectiu, ja que qualsevol vaga que no sigui convocada des del diàleg està condemnada al fracàs.

Des del CEUCAT, reafirmem la universitat com a generadora de coneixement, de pensament crític i de propostes des d'àmbits polítics, culturals, econòmics i socials. La universitat, al ser un dels màxims exponents de la societat del coneixement, un espai de consolidació per les diferents lluites socials. Tot i que l'assoliment de la igualtat han estat una lluita continua i han aconseguit moltes victòries, encara hi ha discriminacions.

Creiem que és clau donar ressò i importància a la lluita del col·lectiu LGTBI+ donat el desafortunat solapament de la vaga amb la seva jornada de lluita. No obstant, creiem que aquest fet posa de manifest la necessitat de la unió d'ambdues lluites, l'estudiantil i la del col·lectiu LGTBI+. Cal construir la igualtat dins del moviment estudiantil i comprendre que les victòries d'una comunitat concreta són un avenç per totes les que lluitem i patim opressió.

Aquesta jornada de lluita estudiantil pot reforçar i unir les lluites entre recuperar els preus públics del 2011-12 i reivindicar més que mai la jornada del Dia Internacional de la Visibilització Lèsbica des del món estudiantil.

En conseqüència a l'exposat anteriorment, el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes acorda:

1. Instar als col·lectius estudiantils universitaris que convoquen la mobilització del 26A a incloure reivindicacions del Dia Internacional de la Visibilització Lèsbica.

2. Instar als Equips de Deganats i Rectorats del Sistema Universitari Català a la suspensió d'activitats avaluables i l'assistència obligatòria durant la vaga convocada pels sindicats i el Dia Internacional de la Visibilització Lèsbica; 26A.

3. Reivindicar l'essencial unitat en la comunitat universitària des dels equips de rectorat, sindicats del personal docent i investigador i del personal d'administració i serveis fins la representació i el moviment estudiantil per fer efectiva la rebaixa del 30% ens els preus públics i revertir l'infrafinançament que pateix el sistema universitari català fins equipararse a la mitjana de la OCDE de 1,22% del PIB.

Barcelona, 24 d'abril de 2018.