saltar al contingut principal
Cercar
URV

Treballar a la URV


Prestació de maternitat i/o paternitat

Després del part, l'adopció o l'acolliment d'un infant, les mares i/o els pares treballadors podeu gaudir d'un període de descans laboral legalment establert. A més, us correspon un subsidi per cobrir la pèrdua econòmica que suposa aquesta interrupció de l'activitat laboral. Aquesta prestació l'assumeix l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i representa el 100% del salari.

En el cas de les mares teniu dret a un període de descans de 16 setmanes ininterrompudes, ampliable en diferents períodes en casos de part, adopció o acolliment múltiple, de discapacitat y de hospitalització del nadó. Les 6 primeres setmanes són obligatòries per a la mare, la resta es poden compartir amb el pare o també renunciar-hi.

A partir de l'1 de gener de 2020, els pares (o bé l'altre progenitor, en cas de parelles del mateix sexe) teniu dret a un període de descans de 12 setmanes, de les quals les quatre primeres les ha de gaudir de manera ininterrompuda immediatament després del part. El període també s'amplia en casos de part, adopció, acolliment múltiple, discapacitat o hospitalització del nadó.

En tots dos casos el període de descans es podrà realitzar en règim de jornada completa o temps parcial.

El tràmit de sol·licitud s'ha de fer al centre d'informació de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) més proper al domicili de la mare.

Sol·licitud de maternitat i/o paternitat

En el cas de la prestació de paternitat, prèviament teniu que informar al Director/a del Departament i enviar al Servei de Recursos Humans (gestiodepdi(ELIMINAR)@urv.cat) les dates de gaudiment de les setmanes de paternitat.