saltar al contingut principal
Cercar
URV

Vicerector d'Economia

Jordi Sardà Pons

El Vicerectorat d'Economia assumeix les competències respecte al pressupost de la URV, l'administració del patrimoni, la proposta de programació econòmica plurianual, el Pla d'inversions universitàries, les infraestructures, la gestió dels serveis administratius i el Pla marc mediambiental.

Com a director del Campus Terres de l'Ebre s'ocupa de la coordinació de les activitats d'aquest campus i de les relacions amb els centres i departaments implicats.

Currículum

Nascut a Tarragona el 1957, és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, llicenciat en Economia per la UNED i doctor en Economia per la Universitat d'Alacant. Va treballar sis anys com a professor titular d'ensenyament de secundària i és professor titular del Departament d'Economia des del 1991. Ha desenvolupat la docència principalment a la Facultat d'Economia i Empresa, la Facultat de Turisme i el Campus Terres de l'Ebre. També ha estat professor associat a la Bergische Universität Wuppertal (Alemanya).

Les seves principals línies de recerca són la política monetària, la formació de la taxa de canvi, el turisme i temes relacionats amb l'economia submergida. Per poder dur a terme les seves recerques relacionades bàsicament amb l'economia submergida ha gaudit de diverses beques per part de la Fundació Privada Reddis, la DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dients) i el Kommerzbank per a estades breus a Anglaterra (Londres) i Alemanya (Chemnitz, Cottbus, Münster i Wuppertal).

A més de la seva activitat acadèmica, és autor de diversos estudis sobre la problemàtica de l'economia submergida, com els encarregats pel sindicat de tècnics d'Hisenda (GESTHA), el Parlament de Navarra i el Govern de La Rioja, i va ser invitat pel Bundesbank a participar com a expert en la seva trobada internacional bianual sobre la utilització d'efectiu.

En l'àmbit de la gestió, ha estat secretari del Departament d'Economia (2006-2009), de la Facultat d'Economia i Empresa (2012-2015) i un altre cop del Departament d'Economia (2017-2018).