saltar al contingut principal
Cercar
URV

Director de l'Escola de Doctorat

Josep Ribalta Vives

L'Escola de Postgrau i Doctorat és l'estructura de la URV que, en col·laboració amb els agents d'R+D+I del Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud i altres organismes, institucions i entitats, té per objectiu fonamental organitzar el doctorat a la URV.

Currículum

Nascut a Barcelona el 1965, és llicenciat en Biologia per la UAB (1989) i doctorat a la URV amb premi extraordinari (1997) fet conjuntament entre la URV i la UCL de Londres. Va obtenir una plaça d'investigador al programa Ramón y Cajal amb distinció I3 (2000) i posteriorment va passar a ser professor agregat del Departament de Medicina i Cirurgia (2005) fins a l'actualitat.

Investiga sobre l'arterioesclerosi i els factors de risc que té, especialment metabòlics i genètics. És investigador de la Unitat de Recerca en Lípids i Arterioesclerosi, grup de recerca consolidat de la Generalitat de Catalunya (SGR 1271), i investigador del CIBER per a l'estudi de la diabetis i les malalties metabòliques associades (CIBERDEM). És autor de més de cent articles originals indexats, una patent i més de setanta ponències nacionals, estatals i internacionals, a més d'investigador en més de trenta projectes competitius (és investigador principal en vuit projectes estatals i un d'internacional) i avaluador expert de la Comissió Europea per als programes FP6, FP7 i Horitzó 2020. Ha dirigit cinc tesis en els darrers deu anys. És redactor en cap de la revista indexada Clínica e Investigación en Arteriosclerosis, revista oficial de la Societat Espanyola d'Arterioesclerosi.

Imparteix docència als ensenyaments de Medicina, Fisioteràpia i Nutrició en els àmbits de l'arterioesclerosi i la iniciació a la recerca.

Pel que fa a la gestió, ha estat director adjunt de la Unitat Mixta d'Investigació Hospital Universitari de Sant Joan-Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (1998-2001), coordinador dels laboratoris d'investigació de la Facultat de Medicina/Hospital Universitari de Sant Joan (2000-2007), secretari (2006-2007) i vocal (2007-2010) de la Junta Directiva de la Societat Espanyola d'Arterioesclerosi, coordinador de mobilitat dels ensenyaments de Medicina, Fisioteràpia i Nutrició (2005-2012), secretari de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (2004-2018) i coordinador del programa de doctorat de Biomedicina (des del 2012).

Fora de l'àmbit acadèmic, és pare d'un fill i dues filles, li agrada preparar i córrer maratons i canta a la corda de tenors del Cor Mestral de Reus.