saltar al contingut principal
Cercar
URV

Adjunt per a Tecnologies de la Informació i la Comunicació

Jordi Duch Gavaldà

La missió principal de l'adjunt per a Tecnologies de la Informació i la Comunicació és impulsar la millora contínua de les TIC, prioritzant la satisfacció de l'usuari i alineant aquestes actuacions amb l'estratègia general de la Universitat. Supervisa el Servei de Recursos Informàtics i TIC i copresideix la Comissió de Comunicació i Informàtica.

Currículum

Nascut a Vila-rodona (Tarragona), és Enginyer en Informàtica per la URV (2001), màster en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per la Universitat de Murcia (2005) i doctor en Física per la Universitat de Barcelona (2008). Despres de realitzar un postdoc de 2 anys a la Northwestern University (USA), va entrar a formar part de la URV el 2009, i actualment es Professor Agregat Serra Hunter al Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques.

Imparteix docencia als diferents graus i màsters d'Informàtica de la ETSE, aixi com a la Facultat de Lletres i a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia.

Pel que fa a la recerca, és membre del grup de recerca de la URV Alephsys i del grup de recerca consolidat Network and Data Science, on ha participat en diversos projectes nacionals i europeus. La seva recerca s'organitza al voltant de tres eixos principals: l'anàlisi de l'estructura dels sistemes complexos, l'ús d'experiments i anàlisi de dades per a quantificar patrons de comportament humà i l'estudi de les propietats estructurals d'Internet per a dissenyar noves solucions de seguretat.

Ha publicat mes de 25 articles d'impacte a revistes de presitig internacional dels quals ha rebut més de 5000 cites, i la seva recerca ha aparescut a mitjans de tot el mon (CNN, BBC, Forbes, ABCNews o Science Daily, entre d'altres). També es cofundador de l'empresa Chimu Solutions, dedicada a l'anàlisi de dades aplicada a esports.