saltar al contingut principal
Cercar
URV

Professorat amb càrrec a destacar

Tornar al llistat

Alfonso González Bondia

  • Director general d’Afers Europeus i Mediterranis de la Generalitat

Alfonso González Bondia

Alfonso González

Alfonso González Bondia, professor titular d'universitat de l'àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals del Departament de Dret Públic de la URV, és director general d'Afers Europeus i Mediterranis del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del Govern de la Generalitat de Catalunya; en va ser nomenat el 30 d'abril de 2019.

Entre les funcions d'aquesta direcció general destaca la d'impulsar, desplegar i fer seguiment de les relacions del Govern de la Generalitat amb altres actors europeus i del Mediterrani, així com projectar Catalunya com a nucli de les relacions euromediterrànies. Per desplegar les funcions que té assignades, la Direcció General s'estructura en el Servei de Relacions Bilaterals amb Europa, el Servei d'Afers de la Unió Europea i el Servei de Relacions amb la Mediterrània i Xarxes Europees.

Doctor en Dret per la URV i Màster en Dret comparat per la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona). És investigador del Grup de recerca "Territori, ciutadania i sostenibilitat" de la URV i docent de diversos màsters de la UAB, el CIDOB i el CEI International Affairs.

Va ser Degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV (2011-2015) i actualment és membre del Consell Directiu del Centre d'Estudis en Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT) i forma part del Consell de redacció de la Revista de Dret Públic de Catalunya.

Fou membre de la Comissió de control de les consultes populars no referendàries de la Generalitat de Catalunya i director de l'Oficina de seguiment i suport a les Comissions paritàries Estat-Generalitat del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.