saltar al contingut principal
Cercar
URV

Professorat amb càrrec a destacar

Tornar al llistat

Jordi Miró

  • Director de la Càtedra de Dolor Infantil URV - Fundación Grünenthal

Jordi Miró

Jordi Miró (Reus, 1964) és catedràtic de Psicologia de la Salut, i coordinador del programa de Màster en Psicologia General Sanitària de la URV.

Director de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV creada l'any 2015 gràcies al conveni de col·laboració amb Fundación Grünenthal; l'única sobre dolor infantil que existeix a l'Estat espanyol, i de les poques que hi ha en el món.

L'any 2003 va impulsar la Unitat per a l'estudi i Tractament del Dolor de la URV i actualment Coordina el grup consolidat de recerca en dolor (ALGOS), finançat per la Generalitat de Catalunya. També és coordinador del grup de treball de dolor infantil de la Sociedad Española del Dolor, i Director de la Red Española de Investigación en Dolor Infantil finançada pel Ministerio de Economía, Industria y Competitividad. L'any 2018 va ser escollit un dels 15 consellers amb els que compta en el món la International Association for the Study of Pain (2018-2024).

L'objectiu de la seva recerca és contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen per culpa del dolor. És autor de més d'un centenar d'articles científics publicats en revistes internacionals de prestigi. Entre altres distincions, l'any 2013 va rebre el premi de Fundolor a l'excel·lència en recerca per la seva tasca d'investigació sobre el dolor infantil; també ha rebut el premi ICREA-Acadèmia pel període 2014-2018.