saltar al contingut principal
Cercar
URV

Professorat amb càrrec a destacar

Tornar al llistat

Rosa Solà

  • Membre de Mèrit de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària

Rosa Solà

La catedràtica de Medicina i professora distingida de la URV, Rosa Solà, és des del 5 de novembre de 2015 Membre de Mèrit de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC). Amb aquest nomenament -només se n'han fet tres en tota la història de l'entitat- s'ha volgut destacar la seva tasca a favor de l'atenció primària, la defensa de la medicina de família,  així com el seu rigor en la recerca i la capacitat de descobrir talent en el seu entorn clínic i acadèmic.

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària és una associació científica i professional de metges especialistes en medicina familiar i comunitària en l'àmbit de Catalunya. Té com a missió promoure el desenvolupament d'una Atenció Primària resolutiva i d'alta qualitat, centrada en la millora de la salut de la comunitat; potenciar i facilitar el desenvolupament professional del soci i, en general, del conjunt de persones que treballen a l'Atenció Primària, en col·laboració amb les organitzacions sanitàries, polítiques i docents.

La tasca facultativa, investigadora i docent de Rosa Solà està vinculada a l'Hospital Universitari de Sant Joan i al Servei de Medicina Interna, de Reus. Premiada internacionalment, pertany a diverses societats científiques i destaquen els seus treballs d'investigació en alimentació, lípids i arteriosclerosi. Té publicats més de 150 articles en revistes indexades i ha dirigit 18 tesis doctorals.

Entre els èxits assolits també hi sobresurt haver estat una de les impulsores  d'una tècnica docent per a la millora de l'aprenentatge de l'ofici de metge/essa mitjançant la col·laboració d'actors que simulen uns símptomes que donen lloc a assajos diagnòstics. Ha  treballat com vicerectora d'investigació i relacions amb les institucions sanitàries, de la URV, des de 2001-2014.