saltar al contingut principal
Cercar
URV

Professorat amb càrrec a destacar

Tornar al llistat

Jaume Vernet

  • Conseller del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya

Jaume Vernet

Jaume Vernet

Jaume Vernet és Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili i conseller del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya, institució de la Generalitat successora del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya d'aquesta institució i del qual també en va ser conseller (2004-2009) i conseller secretari (2009-2013).

El Consell de Garanties Estatutàries, amb autonomia orgànica, funcional i pressupostària, vetlla per l'adequació a l'Estatut i a la Constitució de les disposicions de la Generalitat. També correspon al Consell dictaminar prèviament a la interposició davant el Tribunal Constitucional de recursos d'inconstitucionalitat, conflictes de competència i recursos en defensa de l'autonomia local.

En l'àmbit de les publicacions especialitzades és membre del consell de redacció de sis revistes: Revista Llengua i Dret (des de 1989) i n'ha estat secretari (2003-2011); Anuario Iberoamericano de Justicia Constitucional (des de 1999); Revista de Derecho Constitucional Europeo (des de 2004); Revista Catalana de Dret Públic (des de 2005); Revista d'Estudis Autonòmics i Federals (des de 2005) i la Revista Catalana de Dret Ambiental (des de 2010).

Vernet ha realitzat més de 190 publicacions i ha pronunciat més de 200 conferències o ponències en diversos congressos, jornades o cursos.

La seva línia d'investigació principal és l'estudi del dret lingüístic, que s'emmarca dins de la recerca més general dels estats descentralitzats i federals. Igualment té publicats alguns treballs sobre dret europeu i dret del medi ambient.

Currículum
(PDF 0.17Mb)