saltar al contingut principal
Cercar
URV

Professorat amb càrrec a destacar

Tornar al llistat

Maria José Figueras

  • Ambaixadora a Espanya de la Societat Americana de Microbiologia

Maria José Figueras

Maria José Figueras

Maria José Figueras és investigadora del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV, i ambaixadora estatal de la Societat Americana de Microbiologia (ASM, American Society for Microbiology).

La xarxa d'ambaixadors d'ASM té l'objectiu de fomentar el coneixement de la microbiologia a través de representants estatals arreu del món. La doctora Figueras té ara la missió d'enfortir la relació entre l'ASM i la comunitat científica a Espanya, així com col·laborar a nivell global amb els més de 70 ambaixadors de l'entitat.

L'ASM és una de les societats científiques més grans i antigues del món. L'entitat compta en l'actualitat amb més de 40.000 membres, gairebé la meitat dels quals resideixen fora dels Estats Units. Entre els seus objectius hi ha la millora de la salut, el medi ambient i el benestar econòmic, a través del desenvolupament i la comunicació de les ciències microbiològiques.

Maria José Figueras es llicenciada (1979) i Doctora (1986) en Biologia per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en microscòpia electrònica a la Universitat de Groningen (Holanda). Ha desenvolupat la seva carrera professional a la Unitat de Biologia i Microbiologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili, on és catedràtica de Microbiologia des de l'any 2000. El 2012 va rebre el reconeixement de la URV a la qualitat de la seva investigació amb un impacte superior a la mitjana mundial en l'àrea de Microbiologia.