saltar al contingut principal
Cercar
URV

Professorat amb càrrec a destacar

Tornar al llistat

Josep Lluís Domingo

  • Director de TecnATox - Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica

Josep Lluís Domingo

Josep Lluís Domingo

Josep Lluís Domingo és catedràtic de Toxicologia i Salut Medioambiental a la Facultat de Medicina de Reus de la Universitat Rovira i Virgili i director de TecnATox, Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica, especialitzat en recerca sobre la innovació i transferència de tecnologia en l’àmbit alimentari, ambiental i toxicològic. La seva activitat es centra en el camp dels contaminants mediambientals i alimentaris, i dels seus possibles riscos i/o beneficis sobre la salut de la població i l’ecosistema que envolta les diferents activitats empresarials.

La seva recerca té a veure amb les tecnologies del medi ambient, l’avaluació i comunicació de risc, la toxicologia i salut pública, la seguretat alimentària, i les tecnologies de la informació i la comunicació.

Josep Lluís Domingo és editor en cap de la revista "Food and chemical toxicology", des de l'1 de gener de 2015. Ja des de l'any 2011, el catedràtic de Toxicologia n'era managing editor. 

L'investigador forma part del reduït nombre de professors universitaris de l'Estat espanyol que són coeditors o editors d'una revista científica internacional.

La revista "Food and chemical toxicology" rep cada any 2.500 articles científics, que volen ser publicats. També des de l'1 de març de 2014 és editor en cap de la revista científica "Environmental Research" del grup Elsevier. Aquesta publicació rep 1.500 articles anuals.

El professor de la URV està entre els investigadors més citats del món. Thomson Reuters el va incloure en el llistat Highly Cited Researchers 2014, que recull els científics més citats de cada camp, tenint en compte els articles que s’han situat entre l’1 per cent més citats de cada any, entre 2002 i 2012. Es compta entre 3.200 investigadors de 21 camps científics, i ell és un dels 114 més citats de l’àrea de Ciències Agrícoles. Al llistat publicat al desembre de 2015, ha tornat a ser inclòs entre els HCRs, en la mateixa àrea.

D'altra banda, a la darrera actualització (juliol 2015) del rànquing elaborat periòdicament per la revista Lab Time, Josep Lluís Domingo és a la posició número 6 també per nombre de citacions dels científics europeus en l'especialitat de toxicologia. Aquest rànquing inclou els 30 científics europeus més citats segons l'especialitat i ell és l'únic investigador de l'Estat espanyol que apareix en aquesta llista en la seva disciplina.

Pàgina web
http://www.tecnatox.cat/