saltar al contingut principal
Cercar
URV

Professorat amb càrrec a destacar

Tornar al llistat

Jordi Salas

  • Membre de la Xarxa d’Experts de l’Agència de Salut Pública de Catalunya
  • Director del Centre Català de la Nutrició de l'Institut d'Estudis Catalans (CCNIEC)
  • Director de la Càtedra URV-Fòrum mundial de recerca nutricional sobre fruita seca

Jordi Salas

Jordi Salas

Jordi Salas és catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la URV, membre de la Xarxa d'Experts de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, entitat depenent de la Generalitat de Catalunya, que té un paper important en avaluar els riscos alimentaris; proporciona informes científics en aquest àmbit, defineix les àrees dels treballs d'investigació i coordina la tasca dels grups d'experts que fan activitats d'avaluació de riscos.

Alhora és Director del Centre Català de la Nutrició de l'Institut d'Estudis Catalans (CCNIEC), l'objectiu fonamental del qual és contribuir a l'avenç de la recerca bàsica i aplicada en nutrició i millorar la qualitat de la informació i de la formació de la societat en aquesta àrea; membre Numerari de la Secció de Ciències Biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans;  membre Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i Chairman del World Forum for Nutrition Research and Dissemination, comité d'experts internacional en el paraigües de l'International Nut Council (INC) per la promoció i desenvolupament de la recerca en fruita seca i salut, així com la seva divulgació.

Actualment també és director de la Càtedra World Forum for Nutrition Research on Tree Nuts and Dried Fruit (WFNR), té com a missió el foment de la transferència de coneixement i la innovació dels fruits secs i la fruita deshidratada a través de la recerca en relació a la salut, la nutrició i la promoció del seu comerç i consum

Entre l'any 2010 i el 2014, va esdevenir membre del Comitè Científic de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN), entitat depenent del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat. També en aquest període va esdevenir President de la FESNAD (Federació Espanyola de Societats Científiques d'Alimentació, Nutrició i Dietètica) que té com a objectius el benefici públic i el desenvolupament de les Ciències de l'Alimentació, Nutrició i Dietètica.

Jordi Salas-Salvadó ha publicat més de 325 articles en revistes nacionals i internacionals, essent les seves publicacions citades en més de 7.000 articles científics. Ha editat 9 llibres i ha participat com a coautor en la redacció de 47 més. Ha presentat més de 250 comunicacions i ha estat ponent en congressos o simpòsiums nacionals i internacionals.

Ha estat reconegut amb nombrosos premis, entre els que cal destacar el "Premi Danone (1997); el premi "Josep Trueta" de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2012); el premi "Alimentació i salut" de la Universitat de Navarra,  i el premi "Jesus Culebras" de la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral, tots ells en reconeixement a la seva trajectòria científica. Recentment, va ser guardonat amb el Premio Dupont a la Ciencia 2014.