saltar al contingut principal
Cercar
URV

“Ethica, el joc de les finances ètiques” present a l’IES Julio Antonio de Móra d’Ebre


El passat dia 18 de març de 2015 es va realitzar el taller “Ethica: el joc de les finances ètiques” a l’IES Julio Antonio de Móra d’Ebre, organitzat per la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i coordinat pel seu director el Dr. Òscar Saladié i el tècnic de suport el Sr. Toni Calero.

El taller va comptar amb la presència de 18 alumnes de segon de Batxillerat de les matèries de Geografia i Economia acompanyats pel seu professorat i el director del centre. Els alumnes van poder jugar a un joc de taula didàctic on es van poder familiaritzar amb quins poden ser els impactes socials i ambientals que les activitats bancàries, les inversions i els negocis poder produir diàriament.

Un total de sis alumnes tenen el rol dels bancs i la resta d’alumnes es van dividir en 4 famílies. El joc va crear una gran expectativa i un gran debat entre famílies i bancs. Les preses de decisions de les famílies a l’hora d’obtenir els productes que ofereixen els bancs van estar molt meditades i pensades.

Així doncs els alumnes van prendre consciència que les decisions que es prenen en relació la gestió dels diners ha de ser una decisió responsable i ètica, pensant amb els possibles afectes que aquestes poden tenir a escala econòmica, social i ambiental.

Des de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible s'agraeix la participació dels alumnes i professorat de l'IES Julio Antonio dins del taller “Ethica: el joc de les finances ètiques”.