saltar al contingut principal
Cercar
URV

Defensa de la Tesi doctoral "“Paisatge i conflictes territorials a les comarques meridionals de Catalunya”


El passat dimecres 20 de gener, l'Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (Campus Vila-seca) va acollir l'acte de defensa de la Tesi Doctoral "Paisatge i conflictes territorials a les comarques meridionals de Catalunya", de la qual és autor Sergi Saladié i Gil, llicenciat en Geografia per la URV i professor associat del Departament de Geografia de la URV. El director de la tesi ha estat el Dr. Josep Oliveras i Samitier, Catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la URV.

El tribunal va estar format pel Dr. Joan Nogué i Font, Catedràtic de Geografia de la Universitat de Girona (qui va actuar com a president) i el Dr. Oriol Nel·lo i Colom, Professor Titular de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. El secretari del tribunal va ser el Dr. Òscar Saladié i Borraz, Professor Agregat del Departament de Geografia de la URV i Director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible.

En la seva intervenció, el doctorand va destacar aquells aspectes més rellevants de la tesi: objectius i hipòtesi, metodologia, resultats i anàlisi dels mateixos, fins arribar a les conclusions i unes reflexions finals en relació als resultats obtinguts i el treball de recerca futur La tesi doctoral es centra en els conflictes territorials ocorreguts en els darrers anys al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre lligats vinculats a la implantació de l'energia eòlica i la seva incidència en el paisatge. Els estudis de cas son les comarques de la Terra Alta i el Priorat. Els membres del tribunal van valorar molt positivament el treball realitzat.

L'acte va comptar amb la presència d'una nodrida representació dels membres del Departament de Geografia, així com també de la família del doctorand, amics i companys d'estudi, que van omplir l'Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia.

Des de l'equip de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible volem felicitar al Dr. Sergi Saladié i Gil pel treball realitzat i per l'assoliment del màxim grau acadèmic universitari.