saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Esdeveniments destacats


Publicació de l’article “La gestión de los residus domésticos en los antiguos vertederos  [...]”, d’Òscar Saladié , a la revista Investigaciones Geográficas.

S’ha publicat al darrer número de la revista “Investigaciones Geográficas” l'article d'Òscar Saladié (director de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible, professor del Departament de Geografia i membre del Grup de Recerca d’Anàlisis Territorial i Estudis Turístics de la URV) que porta per títol "La gestión de los residuos en los antiguos vertederos de la Comarca de la Ribera d’Ebre (Cataluña)".

Abans de l'existència dels abocadors controlats i les plantes d'incineració,  els residus domèstics eren transportats fins a uns terrenys més o menys pròxims als nuclis de població on quedaven a la intempèrie podent en al-alguns casos ser cremats, amb les implicacions ambientals que aquest tipus de gestió comporta. En l'elecció dels terrenys de l'abocador tampoc se tenia en compte cap aspecte de caràcter ambiental.

A la comarca catalana de la Ribera d'Ebre aquests abocadors van estar en funcionament fins a la segona meitat dels anys 90 del segle XX quan van ser clausurats en paral·lel a la construcció d'un abocador controlat comarcal. Aquests antics abocadors, un cop localitzats, s'han analitzat tenint en compte les seves característiques, les de l'entorn on es trobaven i la proximitat i accessibilitat al nucli de població des d'on eren transportats els residus. També es fa referència al procés de clausura i segellat dels abocadors i a la situació actual dels terrenys que els van albergar.

Per llegir l'article complet faci clic AQUÍ.