saltar al contingut principal
Cercar
URV

El Medi Ambient present al Memorimage 2014


Del 5 al 8 de novembre es celebra el IX Festival Internacional de Cinema de Reus (Memorimage) on el Medi Ambient es troba present. Les dos pel·lícules que es projecten són les següents:

L'any 2003 s'inicien els tràmits per construir un passeig marítim a un dels darrers trams semi-verges de la costa catalana: la Platja Llarga de Tarragona. Una plataforma ciutadana surt en la seva defensa per lluitar contra el projecte, posant de manifest les mancances del
sistema per aconseguir el diàleg entre polítics i ciutadans. A dia d'avui, encara no s'han fet públics els motius de la paralització del projecte.

La projecció és dijous 6 de novembre a les 17.00h.

La història de l'oceanògrafa Josefina Castellví (Catalana de l'any 2013 i Premi Nacional de Cultura 2013), la primera dona directora d'una base d'investigació internacional a l'Antàrtida. El 1986, 4 científics planten la tenda de campanya en un trosset de l'illa Livingston per estudiar l'emplaçament de la primera Base Antàrtica espanyola. El 1988, el líder de l'expedició, Antoni Ballester, pateix un ictus. Josefina ha d'agafar el relleu i dirigir durant els 6 primers anys la minúscula instal·lació en una època de molta precarietat. Després de 25 anys sense haver trepitjat el seu paradís perdut, la Josefina torna a la seva estimada Antàrtida per veure-la per última vegada.

Les projeccions són el divendres 7 de novembre a les 9.15 i a les 9.45h.