saltar al contingut principal
Cercar
URV

La Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible participa en el Memorimage 2015.


Del  3 al 7 de novembre de 2015 s'està duent a terme al Teatre Bartrina de Reus el Memorimage, X Festival  Internacional de Cinema de Reus.  Un festival que, en aquesta edició, ha portat a la capital del Baix Camp un programa configurat per projeccions de pel·lícules i activitats paral·leles dirigides a tot tipus de públic. Una programació que converteix Memorimage en el punt de trobada, descobriment i debat sobre l'ús de les imatges d'arxiu i el cinema.

Una de les activitats paral·leles és el Memorijove. Es tracta de projeccions del festival per a adolescents que té per objectiu descobrir cinema i històries i, un cop finalitzada la projecció, establir un debat amb experts.

Aquest dijous 5 de novembre va tenir lloc la projecció de la pel·lícula Com canviar el món, pel·lícula produïda al Regne Unit i Canada l'any 2015, dirigida per Jerry Rothwell.

Òscar Saladié, Director de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible ha participar en el debat que va tingut lloc en acabar les projeccions.

  • Sinopsi:

El 1971 un petit grup d'activistes canadencs va iniciar la seva primera missió a bord d'un vell vaixell de pesca: aturar els assaigs de la bomba atòmica de Nixon a Alaska. Aquest va ser el naixement del moviment mediambiental i la creació de l'organització global que avui coneixem com a Greenpeace.  

Pot un grapat d'amics periodistes i científics hippies canviar el món armats únicament amb càmeres? Aquest grup d'ecologistes pacifistes utilitzen les imatges com a "bombes mentals" capaces de transformar consciències, confiant en el poder de les imatges i els mitjans de comunicació com a eines de canvi social. 

L'activisme, però, és desordenat. Les veritables revolucions mai no han pogut ser organitzades. Podran posar-se d'acord en la important missió de salvar el planeta?