saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - 10ª Jornada Prevenció de Residus


Assistència a la 10ª Jornada de Prevenció de Residus

Els dies 21 i 22 de novembre de 2012 va tenir lloc a l’auditori de la Torre Agbar de Barcelona la 10ª Jornada de Prevenció de Residus, organitzada per lAgència de Residus de Catalunya (ARC). L’acte va ser presidit pel Dr. Enric Llebot, Secretari de  Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya. Òscar Saladié, director de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible i Beatriz Felipe, col·laboradora de la Càtedra, van participar-hi.

La prevenció de residus ha anat evolucionant i des de la dècada dels noranta ha passat, en l’àmbit normatiu, a ser la primera prioritat dins la jerarquia de gestió de residus. Aquesta requereix d’un canvi important de les pràctiques en la gestió i reclama la implicació màxima de tots els actors afectats: administració,  ciutadans, empreses, comerços, associacions, etc.

Aquest any, els temes que es van abordar a la Jornada han estat els següents:

  1. Responsabilitat Social de les Empreses (RSE) i prevenció de residus
  2. Prevenció del malbaratament alimentari
  3. Reutilització i preparació per a la reutilització
  4. Eines per a la prevenció de residus en el món local

Abocador de residus urbans de Rasquera l’any 1995 (dalt) i el mateix emplaçament l’any 2010 amb l’abocador clausurat (baix)

Fotografies: O. Saladié i R. Viñes