saltar al contingut principal
Cercar
URV

“Ethica, el joc de les finances ètiques” present a l’IES Martí i Franquès de Tarragona

El passat dia 12 de gener de 2017 es va realitzar el taller "Ethica: el joc de les finances ètiques" a l'IES Institut Martí i Franquès de Tarragona, organitzat per la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i coordinat pel seu director el Dr. Òscar Saladié.

                                                                                                      

El taller va comptar amb la presència de 25 alumnes de 4t ESO, acompanyats per la seva professora Montse Coll. Els alumnes van poder jugar a un joc de taula didàctic, on es van poder familiaritzar amb quins poden ser els impactes socials i ambientals que les activitats bancàries, les inversions i els negocis poder produir diàriament.

                                                                                                      

S'estableixen dos rols per separat, per una banda les famílies i per una altra els bancs, tots dos elements principals en el transcurs del joc. L'objectiu per part de les famílies i bancs passa per poder obtenir beneficis econòmics dintre d'una sostenibilitat a nivell social i mediambiental. S'ha de tenir present que en qualsevol decisió que es prengui, aquesta pot tenir un impacte de possibles factors externs, que poden afectar l'economia de les famílies i els negocis i inversions de les entitats bancàries.

                                                                                                               

Així doncs els alumnes van prendre consciència que les decisions que es prenen en relació la gestió dels diners, ha de ser una decisió responsable i ètica, pensant amb els possibles afectes que aquestes poden tenir a escala econòmica, social i ambiental.

Des de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible s'agraeix la participació dels alumnes i la professora Montse Coll dins del taller "Ethica: el joc de les finances ètiques".